LC Tallinn Vanalinn annetas raamatuid ja ajakirju Tallinna Lennujaama ja Tallinna Bussijaama raamatukogudele

LC Tallinn Vanalinn toetas Heateopäeval tervise ja heaolu alustalaks olevat liikumisvabadust, annetades lennujaama ja bussijaama terminali raamatukogule kirjandusteoseid. Klubi liikmed Marina ja Raivo Kukk ning Andres Reimer andsid teisipäeval, 9. novembril Tallinna Lennujaamale ja Tallinna bussijaama haldavale Cargobussile üle kokku ligi 550 kasutatud kuid uuepoolset raamatut, lisaks veel hulga ajakirju. Klubi liikmed tõid kodustelt riiulitelt raamatuid, mille lugemisel saadud naudingut olid nad valmis nii Eesti kui ka rahvusvaheliste reisijatega jagama. Enamus teoseid olid eestikeelsed, pärinedes nii Eesti kui ka välismaa autoritelt. Kuid koha terminali raamatukogus leidsid ka sadakond võõrkeelset teost, millest enamus inglise keeles. Esindatud olid raamatud rootsi, vene, saksa ja soome keeles. Väikeste reisijateni jõudis märkimisväärne kogus lasteraamatuid.

Lennujaamas võtsid raamatud vastu klienditoe juht Ander Hindremäe ja turundusspetsialist Merike Klement. Nad kinnitasid, et lennureisijad vajavad terminalis veedetava aja sisustamiseks häid raamatuid ning lionsite toodud trükised leiavad koha terminali raamatukogus.

Cargobussi tegevjuht Airika Arusaar rääkis, et lionsite raamatusaadetis saabus just õigel ajal, sest bussijaama terminali raamaturiiul hakkas just tühjaks saama.
LC Tallinn Vanalinn kutsub annetama uueväärseid loetud raamatuid reisiterminalidele, et avaldada solidaarsust liikumisvabaduse sõlmpunkte hoidvate ettevõtjatega, keda COVID-19 kriis valusalt pitsitab.