KONKURSI AASTA TEGU 2019/2020 NOMINENT: LC Kohtla-Järve Kümneaastane teekond koos Kohtla-Nõmme Lastekoduga

LC Kohtla-Järve esitab Aasta teo konkursile oma 10 aastase projekti koos Kohtla-Nõmme lastekoduga, mis lõppes kahjuks Lastekodu likvideerimisega.

Eesmärk: Pakkuda lastekodu lastele erinevaid võimalusi koostöös meie klubi liikmete ja nende pereliikmetega ning toetada lastekodust ellu astuvaid noori korteri sisustuse soetamisel. Hingesoojuse pakkumine.
Aeg ja koht: 2009 sügis – 2019 detsember Kohtla-Nõmme Lastekodu ja Eestimaa.
Abisaanud sihtrühm: Igal aastal 26 lastekodulast ja lugematu hulk inimesi, kes olid kaasatud meie ühisüritustesse nii Kohtla-Järvel kui ka mujal Eestis.
Selle projektiga olid seotud kõik klubi aktiivsed liikmed, kelle tervis seda lubas
Aasta tegu: Pakkuda lastele erinevaid toredaid hetki koosolemiseks enne lõplikku lahku minekut. Projekt „Hingelinnu heategu“ ja sellega kaasnev.
Heategu: Ühised väljasõidud Tartusse, Tallinna, Rakverre, ühine kingituste valmistamine, lastekodu ümbruse korda seadmine, puude langetamine, lõkkeplatsi ehitamine, maja kaunistamine, etiketi koolitus pidulikul õhtusöögil, esinemised meie klubi üritustel, suvelaagri organiseerimine, lions heateo päevadel osalemine, jõulude tähistamine, lastekodu sünnipäeva tähistamine, iseseisvat elu alustavatele noortele vajalike kodumasinate muretsemine.
2019.sügis: heateopäev Kukruse Polaarmõisas – rooside puhastamine ja talveks ettevalmistamine; ekskursioon Tallinna Lennujaama ja Lennusadamasse, ühine lõuna Lidos,; projekti töötoad savist hingelinnu valmistamiseks, piparkookide küpsetamine, I advendi tähistamine, jõulupühadeks tordid igale toale.
Rahastamine: Iga aastane tuluõhtu, mida sisustasid muusika ja erinevad tantsurühmad. Esinejate seas olid ka lastekodu kasvandikud. Keskmiselt 2500 eurot aastas.
2019.sügis: Tallinna Lennujaam – ekskursioon lennujaama ja Lennusadamasse. Projekti „Hingelinnu heategu“ töötubade materjalid ning juhendaja tasu Kohtla-Järve Kultuurikeskus 1300€; LC Kohtla-Järve panustas transpordi kulude katmisega, lõunasöögi kulud, nimelised tikitud kingitused, tordid tubadele – 800€.
Heateo väärtus: Hindamatu, sest laste säravaid silmi ja tänupisaraid ning naeratusi ei ole võimalik rahasse ümber arvestada. Tahame loota, et nüüd, kus Kohtla-Nõmme Lastekodu enam ei eksisteeri, jäi laste mälestustesse killuke meie ühistest tegemistest ja koosoldud ajast, ükskõik, kus nad ka ei viibiks.
Avalik tunnustamine: Kuna tegemist on Lastekoduga, siis ajakirjanduses meie ettevõtmisi ei kajastatud. Küll aga oli teadmine ja tunnustus kohalikelt ettevõtetelt, kes meid erinevatel aastatel rahaliselt toetasid. Eriti ilmekas oli meie kauaaegse partneri Kohtla-Järve Kultuurikeskuse panus projekti „Hingelinnu heategu“. Meie klubi liikme ja samas Kultuurikeskuse töötaja Maret Käissi idee ning teostus.

 

Kaie Raidma

LC Kohtla-Järve sekretär