Piirkondlikud suvepäevad toimuvad 23-25 juuli Toosikannul!

Hoirassaa lionid!

Oleme üheskoos üle elanud raske merehaiguse – koroona. Olles nüüd aga värskelt vabanenud ja taas võimelised seilama, olete oodatud uusimasse vabaajasadamasse Toosikannul, kus toimuvad juba 23.-25. juulil uhked merepäevad. Lisaks suurepärastele etteastetele erinevate merekarude (legendaarsed Karl Madis ja Einar Kapp, loomulikult ka Eesti Lionite ühendkoor eesotsas Anne Toomistuga) esituses on avatud ka ööpäevaringselt sadamakõrts „Lahke Lõvi“, kus saavad ka kõige suhtlusjanusemad merelõvid oma pikalt ootel olnud tormilood ära räägitud.

Tihti juhtub ka nii, meri pidu peab siin,

lained mürinal randuvad siis.

Tervitan teid mereäärsest Paidest. Olen sadamakapten Kurre:

Loomulikult ei asu meie sadamad siin kesklinnas, vaid suured laevad randuvad meil Paide eeslinnades – seal on meil näiteks Tallinna tänava teises otsas Tallinna sadam ja Pärnu tänava otsas on Pärnu sadam. Vallitorni taga on meil väike siseveekogu, mille nimi on Peipsi järv ja seal on meil kalasadam. Lembitu pargi teisel pool asub meil vaba-ajasadam. Selle nimi on Toosikannu. Seal randuvad väiksemad alused, nagu kanuud ja ujumismadratsid.
Toosikannul on meil ka Paide kõige ägedam sadamakõrts, mille nimi on „Lahke Lõvi“.

Kui te leiate aega ja tahtmist, siis võiksite tulla meiega Toosikannu sadamakõrtsi juuli lõpus. Meremeeste klubi Paide Bastion korraldab Toosikannul Merepäevad 23.-25.juulini.

Reedel saame kokku ja paneme koos püsti Klubitelkide linnaku, kus klubid saavad võõrustada oma sõpru ja pakkuda head ja paremad, mis kaasas on.
Hiljem õhtul tuleb legendaarne Einar Kapp ja teeb meile Video-discot.
Laupäeval harime ennast vetelpääste teemadel. Päästeamet tuleb kohale ja näitab, kuidas päästetakse inimest veest, kes on hätta sattunud. Kui teisi vabatahtlike ei ole, siis viskame vette mõne vana või uue kuberneri.
Sporti teeme ka, nagu võrkpall ja petanque, aga Merepäevade kõige tähtsam tegevus on meil mõnus koosviibimine, kuna sellest on väga kaua aega, millal me oleme viimati saanud rahulikult koos olla ja nautida teine teise seltsi.
Sadamakõrtsis toimub öölaulupidu, kus kõlavad meremeeste laulud, ehk shanty’d. Saadame juuni alguses kõikidele klubidele nelja meremehelaulu noodid ja eestikeelsed sõnad, et teil tuleks laulmine ja pilli mängimine paremini välja. Laupäeval toimuvad nende Shanty laulude töötuba, kus uus Eesti Lionite Ühendkoor ja ansambel saavad harjutada Anne Toomistu juhtimise all.
Laupäeva õhtul läheb mölluks, kuna Karl Madis ja Karavan panevad terve seltskonna tantsima ja laulma.
Pühapäeval lõpetame ja soovijatele on võimalus minna metsasafarile ning näha Toosikannu sadamas elavaid punahirvesid.

Keelatud ei ole riietuda nii, et tunnete ennast hästi ja sulandute sadamakõrtsi seltsi.

Osalustasu on 60 eurot, millega katame ürituse korraldamise kulud.

Voodikohti on ainult 180, ehk kees ees see mees. Müüme esialgu ainult terve tuba korraga ja kaheks ööks. Kuna tubades on 3, 4 või 6 voodikohta, siis tasub koopereeruda ja osta tuba kamba peale. Kui jääb tube üle, mida ma ei usu, siis müüme ka ühe öö majutust. Toidutalonge saab osta täpselt nendele söögikordadele, mida ise soovib.
Piletite- , majutuskohtade- ja toidutalongide müük piletiportaalis Fienta: fienta.ee/lions-merepaevad-2021

Klubitelkide andmed (laius x pikkus) saata: kurre@kurre.ee

Scroll to Top