Esita kandidaat kodanikupäeva aumärgile ja aasta kodaniku aunimetusele

Siseministeerium kutsub üles esitama kandidaate kodanikupäeva aumärgile ja aasta kodaniku aunimetusele. Kandidaate saab esitada kuni 8. novembrini Siseministeeriumi kodulehel oleva vormi kaudu https://www.siseministeerium.ee/et/kodanikupaev

Kodanikupäeva aumärkidega tunnustame neid meie seast, kelle teod ühendavad kogukondi, loovad turvatunnet või aitavad lahendada olulist probleemi. „Need inimesed on aidanud lahendada probleeme, mida nad enda ümber märkavad ja tuua välja ühiskonna valukohad. Täname neid tähelepanelikke ja hakkajaid inimesi kodanikupäeval, sest just nemad muudavad elu oma kogukonnas ja seeläbi kogu Eestis veel paremaks,“ ütles siseminister Kristian Jaani. „Soov muuta oma kogukonna, miks mitte ka kogu Eesti elu paremaks, targemaks ja turvalisemaks, on nende inimeste tõukavaks jõuks,“ iseloomustab Jaani sõnul varasemate aastate aumärgi saajaid. „Ei saa unustada, et vabatahtlike algatuste ja vabatahtlike inimeste töö abil saavutatakse suur osa meid ümbritsevast turvatundest, “ lisas Jaani.

Alates 1998. aastast tunnustab Siseministeerium kodanikupäeva aumärgiga tegusaid ja hoolivaid inimesi, kes panustavad ühiskonda. Aumärk võidakse anda kodanikukohuse silmapaistvalt hea täitmise eest kodanikuhariduse edendamise, vastutustundliku ühiskonnaellu panustamise või kodanikuteadvuse suurendamise eest ühiskonnas. Aumärk antakse kuni 15 (viieteistkümnele) Eesti kodanikule igal aastal seoses Eesti Vabariigi kodanike dokumenteerimise aastapäevaga 26. novembril.

Sel aastal annab Siseministeerium lisaks kodanikupäeva aumärgile välja ka aasta kodaniku aumärgi. Eelmisel aastal sai aasta kodaniku aumärgi doktor Arkadi Popov, kes pälvis tiitli panuse eest koroonakriisiga võitlemisse ja inimestele rahustavate ning usaldusväärsete selgituste jagamise eest. Varasematel aastatel andis Aasta Kodaniku aumärki välja Kultuuriministeeriumi.

Kodanikupäeva aumärgi kandidaate saavad esitada nii üksikisikud kui ka organisatsioonid veebivormi kaudu
www.siseministeerium.ee/kodanikupaev.

Esitamise tähtaeg on 8. november kell 15.00.

Ettepaneku tegemisel tuleb kirjeldada kandidaadi panust kohalikul või ühiskondlikul tasandil. Kõik ettepanekud vaatab läbi Siseministeeriumi juurde loodud komisjon, kuhu kuuluvad riigiasutuste ja kodanikuühenduste esindajad. Et komisjon saaks teha kaalutletud otsuse, on oluline lisada oma ettepanekule põhjalik põhjendus.

Kodanikupäeva aumärgi ja aasta kodaniku tiitli pälvinud inimesed on oodatud pidulikule kodanikupäeva tänutseremooniale reedel, 26. novembril Tallinnas.

Kodanikupäeva aumärgisaajate nimekirja alates 1998. aastast saab näha riigiportaalis http://eesti.ee .
Lisainfo:
Mari Tupits
kommunikatsiooninõunik
Siseministeerium
Telefon: 5854 2608
E-post: mailto:mari.tupits@siseministeerium.ee

Scroll to Top