Lions Club Tallinn Eesti I kutsub kõiki jõuluturule

Heategevusorganisatsioon Lions Club avas taaskord Tallinna jõuluturul oma kioski, kust saadav müügitulu annetatakse asenduskodude laste õppetegevuseks.

Pühadeajal on juba traditsiooniks saanud Talinna jõuluturu külastamine. Juba aastaid tegutseb jõuluturul ka Eesti esimene lõvide-klubi ehk Lions Club Tallinn Eesti I. Nende kiosk on turul lionite ametlikuks kogunemiskohaks ning kogu selle müügitulu läheb asenduskodude laste õppetegevuse toetamiseks.

Heategevuslik glögimüük on võimaldanud viimastel aastatel lisaks väiksematele projektidele toetada ka Maarja küla viimase maja sisustamist ning juba kolmandat aastat anda välja asenduskodudest ülikooli läinud noortele stipendiumit. Samuti toetati hiljuti Lvovi lastehaiglat 2 generaatoriga koostöös Poznani Lions Club Rotundaga. Klubi liikmed käivad vahetustega ise turul nii glögi, piparkooke, mett, mandleid kui küünlaid müümas.

“Meie klubi liikmed on küll aktiivsed ettevõtjad, advokaadid jne., aga heategevusel on kõigi elus keskne koht – ikka selleks, et maailm oleks homme parem koht. Iga klubi liikme panus jõuluturul võimaldab toetada asenduskodude noori nende elutee alguses ning hariduse omandamisel,” sõnas Lions Tallinn Eesti I asutajaliige ja klubipoolne jõuluturu koordinaator Avo Anton.

Lionsid annavad asenduskodu noortele stipendiumeid välja tänavu juba kolmandat aastat.
Stipendiaate aitavad valida nii noorte enda saadetud kandidatuurid kui ka asenduskodude soovitused.

LC Tallinn-Eesti I on esimene Lions klubi, mis asutati endise Nõukogude Liidu territooriumil ja registreeriti Lions klubide rahvusvahelise organisatsiooni peamajas USAs. Klubi registreeriti Tallinna Linna RSN TK poolt 26.05.1989. aastal linnas tegutseva kodanike ühendusena LC Herttoniemi Helsinki lionite ja lionesside kaasabil. LC Tallinn Eesti I registreerimisel LCI peamajas 31.05.1989. aastal sündis ka Lions D-120 Estonia ning sellega pandi alus lõviliikumisele Eestis. Klubi asutajaliikmete seas on mitmed nimekad tippjuhid nagu Anti Oidsalu, Andres Kopus, Andres Liinat, Riho Sild, Avo Anton, jt.