LC Pärnu Koidula vastratrall koos Pärnu Päikese Kooliga

Pühad, olgu need siis lühemad või pikemad, ühendavad sõpru, hoiavad traditsioone  ja taaselustavad kombeid. Nii kohtusid Koidula-klubi leedid, Pärnu Päiksesekool ja Maria talu lahke võõrustajana lumiseses vastla-muinasjutus. Oleme seda vahvat talvist pidupäeva üheskoos tähistanud aastaid. Vahel on ilmataat oma vingerpussidega meid vee ja pori eest siseruumidesse surunud, kuid sel aastal üllatas ta vastupidiselt – vesine talv sai asendatud üleöö ideaalse vastlailmaga – parjalt külmakraade, pisut päikest ja palju kohevat värsket lund. Kogu see ilu ootas vastlapäevalisi Maria talu õuel, kuhu kogunes kokku pidulisi ca 70 – lionid, Päikese kooli õpilased koos lastevanemate- ja õpetajatega ning kohapealsed võõrustajad. Lapsi rõõmustasid lisaks imelisele talveilmale ja kelgumäele ka hulgaliselt armsaid taluloomi, keda sai paitada ja hellitussõnu jagada, hobusega reesõitu teha ning poniga mõnusat ratsakäiku proovida. Nagu ikka teeb värske õhk põsed punaseks, tuju rõõmsaks ja kõhu õõnsaks. Tühja vatsa täitsid Maria talu osavate kokkade poolt keedetud hernesupp ning suu tegi magusaks vahukoorekukkel, mis sooja tee kõrval eriti kiirelt kandikutelt kadus.
LC Pärnu Koidula tänab Maria talu pererahvast lahke vastuvõtu eest ja armsaid külalisi Päikese Koolist. Kindlasti loodame kohtuda ka järgmisel aastal, et vastlatralli pidada ja üheskoos  Eestimaa talvemõnusid nautida.
Hea tegu teeb hingele pai!

Pildigalerii Pärnu Päikese Kooli kodulehelt

 

Scroll to Top