Otsime toetust Eesti naisele teel parapurjetamise maailmameistrivõistlustele Hollandis

Aitame Eesti naise parapurjetamise maailmameistrivõistlustele Hollandis!

Eelmisel hooajal liitus Eesti parapurjetajate perega Monika Kisand, elegantne Nõmme daam, kes süvenevale lihashaigusele vaatamata pühendunult treenides purjetama õppis. Täna on Monika valmistumas, et esindada Eestit purjetamise ja parapurjetamise MMil Haagis, Hollandis, 10.-20. augustil.

 

 

“Purjetamine on mulle pakkunud võimaluse kiiresti ja vabalt liikuda ning olla seejuures iseseisev. Mul on võimalus omandada igapäevaselt uusi oskusi ning need praktikasse panna, paralleelselt õppides tunnetama loodust, tujukat tuult ja vägevat lainet. Vahetus looduslikus keskkonnas viibimine on minu jaoks varasemalt olnud raskendatud ning vähem turvaline. Lisaks on purjetamine pika ajalooga tegevus ja põlise tallinlasena tunnen sidet merega,” kinnitab ta ise.

Monika armastab purjetamist niivõrd, et treenis eelmisel suvel igal võimalikul juhul, käib praegu teooria loengutes ja niipea kui võimalik alustab veetreeninguid. Valmistudes maailmameistrivõistlusteks läbis Monika EOK antidopingu kursuse ja World Sailing peaklassifikaator kinnitas ta vastavuse parapurjetaja staatusele.

Süveneva haiguse tõttu peab Monika nüüd juba ratastooli kasutama, kuid vee peal on võimalik abivahend kaldale jätta ja unustada korraks maapealsed mured. Tema abikaasa ja tütar käivad treeningutel abiks ning toetavad teda ka MMi teel. Monika on alati organiseeritud, rahulik ja moedisainerina elegantne, tuues Eestile rahvusvahelises plaanis au.

Haagis toimuv purjetamise MM´il lunastavad olümpiaklasside võistlejad pileteid olümpiale. Võistluste programmi on esmakordselt lülitatud ka parapurjetamine ja kolmes paadiklassis on võimalik võistelda maailma meistri tiitli nimel. Eesti purjetamiskoondisega koos on tseremooniatel sini-must-valge lipu all ka meie parapurjetajad!

Võistluse kalkuleeritud eelarve on 14 260 eurot, millest Eesti Paraolümpiakomitee katab 7 500 eurot. LC Tallinn Meri eesmärk on koguda Monika toetuseks vähemalt 3000 eurot.

Lionsklubi Tallinn Meri projektimeeskond pani  Kalevi Jahtklubisse üles korjanduskasti, et ühiselt aidata Eesti naine selle aasta augustis parapurjetamise maailmameistrivõistlustele Hollandis.

Kes aga Jahtklubisse ei satu, saab oma panuse anda ka ülekandega:
EE382200221082195518
TALLINN MERI LIONS KLUBI MTÜ
Selgitus: Parapurjetamine

Võistluste koduleht  https://thehague2023.sailing.org/