Eesti Punane Rist kutsub lioneid vabatahtlikuks!

Koroonaviiruse levikuga seotud kriis on võtnud ülemaailmsed mõõtmed ja eriolukord on kehtestatud ka Eestis. Kohalikes kogukondades üle Eesti on vaja mitmete olukordade lahendamiseks võimalikult palju abikäsi. Eesti Punase Risti vabatahtlikud on seltside kaudu valmis kohalikele omavalitsustele appi tulema ja kutsuvad ka Eesti lioneid üles Eesti Punase Risti kohalike seltsidega ühendust võtma ja oma abi võimalustest teada andma.

Punane Rist, nii Eestis kui ka kogu maailmas, tegutseb eelkõige kogukonnapõhiselt. Eesti Punasel Ristil on üle Eesti 17 kohalikku seltsi. Kohalikud seltsid koosnevad igaüks just vastava piirkonna vabatahtlikest, kes kohalikke olusid kõige paremini tunnevad ja on kohalikule kogukonnale lähedal. Koos saame aidata vajaduspõhiselt, vastavalt sellele, millist abi konkreetses piirkonnas kõige rohkem vaja on. Vajadusi võib olla olenevalt piirkonnast mitmesuguseid ja vabatahtlikud saavad panustada erinevate tegevuste juures.

Eesti Punase Ristiga liitunud vabatahtlikud on erineva taustaga tavalised inimesed meie kõigi seast, kellel on ühine soov ja tahe oma kogukonda aidata. Vabatahtlikul ei pea olema meditsiinilisi teadmisi ega oskusi ja seetõttu ei saa vabatahtlikud osutada tervishoiuteenust. Põhjalikumalt oodatavast abist saab lugeda Eesti Punaseristi veebist.

Klubi eestvedajad, palun võtke ühendust oma piirkonna seltsiga ja andke teada, milliste tegevuste juures saate anda oma vabatahtlikke appi. Eesti Punase Risti piirkondlike seltside kontaktid leiate veebilehelt https://redcross.ee/seltsid/.

Tänane olukord on meie kõigi jaoks esmakordne ja uus. Üheskoos saame aga kriisi kahjusid leevendada, abivajajaid hoida ja ümbritsevatest inimestest hoolides neid aidata!

MEIE AITAME MITMETI
Olgem terved ja abivalmid!
Kuberner Märt Viileberg