Matti Klaari nimelise stipendiumi pälvis Keithy Vaske

LC Tallinn Vanalinn andis välja järjekordse stipendiumi. Tänavuaastane laureaat on LC Pärnu Koidula esitatud KEITHY VASKE.
Keithy sattus 2015.a. alguses raskesse liiklusõnnetusse, mille tagajärjel jäi ratastooli. Sellele olukorrale vaatamata pingutas väga tugeva sisu ja teotahtega neiu selle nimel, et kool koos klassikaaslastega lõpetada. Ta lõpetaski 2017.a. Sütevaka Humanitaargümnaasiumi XXVI lennu ja pälvis kooli aumärgi.

Keithy pere on talle alati väga suureks toeks olnud. Erilist heameelt valmistas neile, et tütar suutis põhimõtteliselt kahe aastaga ära teha kolm kooliaastat ja seda ilma suurema kõrvalise abita. Keithy heas mõttes kangus ja sihikindlus ei lubanud tal kaaslastest maha jääda.

2018. aastal alustas Keithy õpinguid Eesti Ettevõtluskõrgkoolis Mainor graafilise disaini erialal. Kõrgkooli valikus mängis oma osa tõik, et see oli peaaegu ainus sobiv kõrgkool, kus Keithy saab ratastoolis liigelda ning on võimalus õppida temale sobivas kaugõppes. Keithy on ka kõrgkoolis äärmiselt tubli ja teeb koolitööd ja eksamid enamuses hindele “5”. Samas teeb ta kooli kõrvalt ka füüsilist trenni, tasapisi on arenguid märgata.
Lisaks pereliikmetele on Keithyle jõudumööda abiks ka sõbrad, kes on korraldanud kaks heategevuslikku kontserti (ühe Pärnus, teise Tallinnas) ning pidasid tänavafestivalil Augustiunetus kohvikut, et toetada Keithy taastusravi.

Stipendiumi soovib Keithy kasutada õpingute toetamiseks – ta kasutab oma koolitööde tegemisel tasulisi arvutiprogramme, uuendamist vajab ka arvutipark.

LC Tallinn Vanalinnal on rõõm toetada nii südikat ja sihikindlat tütarlast Matti Klaari nimelise stipendiumiga.

Stipendimi taotlemisest saab rohkem lugeda siin.

 

Külli Trei

LC Tallinn Vanalinn
stipendiumi toimkonna juht