Eesti Lions Gala ja rahvusvaheline kongress Singapuris jääb pandeemia tõttu ära.

Hea kaaslion!

LCI direktorite nõukogu otsustas koroonaviirust puudutavate murede tõttu Lions 2020. aasta rahvusvahelise kongressi ära jätta. Järgmine kongress toimub 2021. aastal Kanadas Montrealis. See otsus tehti meie lionite, töötajate ja korraldajate tervist ja ohutust silmas pidades. 2020. aasta rahvusvahelise kongressi ära jäämine mõjutab LCI juhtkonna järjepidevust ja kandidaatide valimisi. Pärast LCI põhikirja ja põhimääruse läbivaatamist on mõju järgmine:

  • LCI tegevdirektorid ja rahvusvahelised direktorid jätkavad oma ametikohtadel kuni 2021. aasta kongressini Montrealis, sest kõik nendele ametikohtadele kandideerimised ja valimised peavad vastama LCI põhikirja ja Montreali kongressil toimuvate valimiste põhimäärusele.
  • Lions International aktsepteerib piirkondade kubernere, esimesi asekubernere ja teisi asekubernere, kes valitakse vastava piirkonna üldkoosoleku poolt. Rahvusvaheline direktorite nõukogu kavatseb anda loa uue piirkonna juhatuse ametiaja alustamiseks 1. juulist 2020

Muidugi on pettunud need, kes on planeerinud, kuid ei saa rahvusvahelise kongressil sel aastal osaleda. Olgem siiski optimistlikud, et järgmisel aastal saavad kõik huvilised sõita Montreali. Kuivõrd ka maikuu lõpul galaõhtut ja tavapäraselt maailmakongressi loterii loosimist ei toimu, siis juhatuse poolt määratud valimiskomisjon viib läbi loosimise kõigi ostetud piletite vahel ja annab teada võitnud pileti numbri. Loteriipiletit või selle kontsu pole vaja kuhugi saata. Võitnud pileti ettenäitaja saab Montreali maailmakongressi kulude katteks 2000 eurot. Annan võitnud pileti numbri teada, kui loosimine on toimunud. Veel on saadaval üksikud piletid, mille ostmiseks pöörduda Tallinn Kristiine klubi president Kalev Kaasiku poole kalev.kaasiku@eesti.ee.

Jälgime arenguid, kui aprilli lõpuks on haiguspuhang hakanud vaibuma, loodame koguneda 30.maiks välja kuulutatud piirkonna üldkoosolekule. Kui see siiski pole võimalik, viib juhatuse poolt määratud valimiskomisjon läbi vajalikud valimised digitaalse hääletamisega, millest annan aegsasti teada nii, et iga klubi president saab piisava info koos hääletussedeliga, et valida piirkonnale uus juhatus, revident ja aasta lion 2019-2020.

Sel kevadel paratamatult ära jääva galaõhtu osalemistasud ei jää seisma Tallinn Rocca al Mare pangakontole, vaid piirkonna juhatus pakub välja kaks võimalust:

  1. Tagastada täielikult makstud summa
  2. Annetada makstud summa täielikult või osaliselt järgmisel nädalal algava eriolukorrast tuleneva heategevus fondi. Piirkonna heategevuskampaania eesmärk ja sisu jõuab Sinu ja avalikkuseni uuel nädalal.

Palun anna makstud raha tagastamisest või annetamisest teada galaõhtu peakorraldaja Andri Simole andri.simo@artun.ee hiljemalt 15. aprilliks. Panga ülekanded tehakse pärast seda hiljemalt 30.aprilliks 2020.

Soovin meile kõigile head tervist, palju jõudu ja kannatlikkust. Oleme LIONID, aitame ka rasketel aegadel nii oma kaaslioneid, sõpru kui kogukonda. Igal klubil on oluline roll, et üheskoos pingutades liigume vähimate võimalike kannatustega taas normaalse elukorralduse poole.

 

Piirkonna juhatuse nimel