Konkursi Aasta Tegu nominent: LC Tallinn Reval

LC Tallinn Revali lugu Aasta Teo konkursile  – Taheva Asenduskodu

LC Tallinn Reval on tänaseks juba 18-aastane lõvitaride klubi, mis kasvas välja Rävala haruklubist. Tänaseks on meil liikmeid 23. lionsreval.ee.
2018. aasta augustis pöördus meie poole Taheva Asenduskodude juhataja Jane Kask ning teemaks oli lastele peremajade sisustamine. Lapsed oli vaja majadesse sisse kolida hiljemalt 2018 a jõuludeks.
Abipalve jõudis Lionsisse ajal, mil enamus klubisid puhkas, kuid siiski õnnestus meie klubil väga operatiivselt tegutseda ning kolimine sai võimalikuks jõulude paiku.
Taheva lastekodu olukord oli väga nukker. Kokku on seal 3 pere ja 20 last, kellest 8 puudega. Kokkuvõttes oli neil kaks uut peremaja ja 4 tühja seina. Selleks, et lapsed saaksid hiljemalt jõuludeks sisse kolida, andsime oma parima ja see ka õnnestus. Klubiliikmed, eesotsas tarmuka presidendi Tiina Raudsaarega, asusid kiiresti tegutsema. Teadsime, et meie abi ja toetus peab olema kiire ja vajaduspõhine ning jagasime oma tegutsemise kahte suunda: võimaliku sponsorabi leidmine ning klubiliikmete isiklik panus.

Nõnda leidsimegi oma Lions’i heategevusklubiga erinevaid sponsoreid: Sunorek tootis kõikidele akendele aknakatted, Go Hotel Schnelli andis päevatekid, Susi Hotell toolid. Strand hotell eraldas lastele 20 pehmet voodit ja Hestia Hotel Group abistas muu mööbliga sisustamisel. Kui juhataja Jane helistas meile palvega leida kohalik ettevõte, kes võiks aegunud leiva-saiaga neile abiks olla, kohtusime kohaliku suurtootja Cristellega. Nendega läbirääkimistel jõudsime kokkuleppele, et iga nädalal viiakse Taheva lastele külmutatud saiakesi ja kooke maiustamiseks. Telia aitas kirjutuslaudade, kappide ja arvutite osas. Wendre tootis lastekodule õiges mõõdus madratsid ja kinkis igale lapsele lisaks teki ja padja. Trendwood toetas Taheva bussipeatuse ehitamist vajamineva puitmaterjaliga. Kendra aitas Taheva Sanatooriumi Asenduskodu elanikke toidu tegemiseks vajalike suurköögiseadmetega. Maanteerestoran Tikupoiss toetab Taheva Asenduskodu lastele mänguasjade ostu. Igalt Tikupoisi müüdud veepudelilt eraldatakse summa mänguasjade fondi lionsreval.ee/projektid/tikupoiss-resto/.

Ka mõtleme üksikute erivajadustega soovide peale. Sohvameistri toel muudeti ühe Taheva Sanatooriumi Asenduskodu väikese patsiendi elukeskkond turvaliseks. Lisaks oleme abistanud koolilapsi sülearvutite (NOVOT Agentuur), turvajalanõude ja muuga vajalikuga, et nad saaksid kutsekoolis ametit õppida ja iseseisvasse ellu astuda. Luna Group Estonia on abiks olnud nii mööbli, elektroonika kui ka töökaitsevahendite osas (turvajalanud köögitöölistele, hulgi töökindaid jms). Compudel’i meeskond toetas Taheva SA juhtkonda lauaarvutitega. 2019. aasta jõulude ajal leidsime sponsori Maaküte, kes annetas ise 1000 eurot Taheva SA kontole eesmärgiga toetada hädavajaliku invalifti ostu ja kutsus üles ka oma koostööpartnereid heategu tegema lionsreval.ee/projektid/maakute/. Meie klubiliikmed on toonud kodudest nii pehmet mööblid, valgusteid, vaipu kui muud, mida ühe kodu sisustamisel vaja läheb. Jõulude ajal käisime klubi ja jõuluvanaga lastel külas, koostöös Rahva Raamatuga tegime kingi- ja kommipakid. Lisaks õmblesid tublid klubiliikmed igale lapsele oma põlle, mis sai ka kenasti kingipakki pandud.

Turundusagentuur Novot on loonud Tahevale uue kodulehe, et aidata kaasa Taheva Asenduskodude silmapaistvusele meedias ning samas anda sobiv paik sponsorite eksponeerimiseks Taheva Asenduskodust laekunud info põhjal on meie kaudu organiseeritud abi maksumuseks ca 40 000 eurot. Samas on hindamatu meie klubi presidendi Tiina moraalne ja hingeline tugi asenduskodude juhatajale Janele, andmaks igapäevast teadmist ja kindlust, et ääremaad ei ole üksi. Meil on väga hea meel, et lõvide panust hinnatakse ja meid võetakse kui tõsist partnerit ja tuge Taheva igapäevaelus ja ka kohalikus kogukonnas. Oleme veendunud, et meid on vaja! Ja selle veendumuse oleme viinud ka oma heade sponsoriteni, märkides neid ära meie kodulehel lionsreval.ee/sponsorid/.

Heategusid on vaja näidata ja märgata, nii saab neid rohkem!
Veebruar 2020, Tallinnas