Konkursi Aasta Tegu nominent: LC Viljandi Fellin

LC Viljandi Fellin lugu Aasta Teo konkursile  – Pardiralli

4. mai 2019.a Aktuaalne Kaamera toob kolmanda uudisena kogu Eesti vaatajate ette Viljandis toimunud LC Viljandi Fellini korraldatud heategevusliku perepäeva – Palliralli. Uudis on riigitelevisiooni kohta enneolematult pikk, kestes pea 3 minutit!!… Aga ainult LC Viljandi Fellin liikmed ja nende pereliikmed (kokku 25 inimest) teavad, milline töö oli kogu perepäeva õnnestumise ja selle mõneminutilise uudise taga.

Juba mõnda aega meeltel ja aruteludes mõlkunud mõte hakkas kogenud Pardiralli-tegijatelt saadud õpetussõnade toel ilmet võtma 2018.a sügisel, mil klubi LC Viljandi Fellini liikmed kõik Viljandi mäed olid üle vaadatud ja pallide veeremised läbi katsetanud.
– Parima mäe konkursi võitis Viljandi Lauluväljak: pallide veeretamiseks nõlv olemas, esinejatele plats olemas, laste-alaks vajalik maa olemas, päeva kehakinnitajateks soovinud kohvikutele platsid olemas, turvalisus tagatud 100 %.
– Esimene suurem promoüritus ja esimesed pallid leidsid omaniku varakevadel Viljandi Centrumi laadal. Edasine pallide müük oli klubiliikmete poolt igapäevane promotöö. Kõik meediakanalid said kaasatud. Avatud sai Palliralli koduleht ja e-pood.
– Mis perepäev on ilma esinejateta? Tarvis oli leida päevajuht, esinejad ja peaesineja. Päeva juhiks oli nõus hakkama Märt Pius, kes teab igapäevaselt, mis on elu koos diabeediga.
Muusikakooli lapsed ja nende juhendajad olid hakkamist täis, tantsutruppe esinemissooviga oli nii palju, et mõnede esinemise kord jõuab kätte alles 2020 kevadel. Peaesineja Inger oli trendilooja ja sõitis Viljandisse rongiga (sellel aastal sõidab Vabariigi president vabariigi aastapäevale ka rongiga)
– Samaaegselt käis töö peaauhinna ja teiste loosiauhindade otsimiseks. Kiireima palli (peavõit) ja laisema palli omanik lennutati Viljandi Lennuklubi poolt Viljandi kohale. Lisaks loositi välja 60 väiksemat auhinda – spa paketid, kohvikute kinkekaardid, vanaema kootud villasokid, mängutubade pääsmed, muuseumi pääsmed, Ugala teatripiletid, Ahhaa perepääse jne jne
– Fellinlaste kindel soov oli, et keegi ei tohi perepäeva tegemistest raha puudumise pärast kõrvale jääda, seega oli kogu üritus kohaletulnutele tasuta – kontsert, batuudid, näomaalijad, lions värvides õhupallid. Jalgpalliklubi Viljandi Tulevik organiseeris soovijatele osavusmänge ja pani parimatele välja auhinnad. Kõik kohaletulnud, nii suured kui väikesed said mõõta enda veresuhkru taset.

Lisaks LC Viljandi Fellini omafinantseeringule ja firmadele, kes auhindade ja kingituste näol Viljandi Pallirallit toetasid, pani õla alla ka Viljandi linn ja Viljandi vald. Kogu Palliralli rahaline maht oli ligi 9000 eurot.

1138 nummerdatud ja omaniku leidnud tennisepalli veeresid südapäeval Viljandi lauluväljaku nõlvalt alla, mõni kiirem, mõni aeglasem, aga kõik koos ühise eesmärgi poole. Eesmärk – aidata Viljandimaa diabeedihaigeid lapsi.
Kui pallide veeretamise raja kokkumonteerimine algas varahommikul koos lumesajuga, oli hirm, et nii külma ilmaga tuleb vähe rahvast, suur. Vanajumal oli sellel päeval aga kindlasti lion, sest päike tuli välja ja kehv suusailm taandus ning perepäevale tuli palju inimesi. Päeva lõppedes olime kõik väga-väga õnnelikult väsinud.

Palliralli tuluna laekus 5000 eurot heategevusraha, mille LC Viljandi Fellin annetas Viljandimaa diabeedihaigetele lastele (10 peret on saanud abi).
Ühe perepäeva mõneminutiliseks kajastuseks riigitelevisioonis oli väikese klubi ja klubi pereliikmete ennastsalgav pühendumine. Loodame, et suudame kujundada traditsiooni – 2020 aasta palliralli tööd juba käivad.

Ootame Teid kõiki 2. mail 2020 aastal kell 12 Viljandi lauluväljakule Palliralli perepäevale.

Aitäh!
LC Viljandi Fellin