Konkursi Aasta Tegu nominent: LC Paikuse

LC Paikuse esitab Aasta Teo nominendiks: Projekt tegusad Paikuse ja Sindi noored loodusesse kettaid lennutama

LC Paikuse viib igal aastal ellu mitmeid heategevuslikke tegusid Paikuse vallas ja Sindi linnas Pärnumaal, kogume rahalisi vahendeid heategevuslike müükide ja töödega, samuti osaleme aktiivselt Pärnu tsooni tegevuses (II regiooni II tsoon). 2018/2019.a tegude hulgast valisime välja LC Paikuse algatusena heategevusliku projekti „Tegusad Paikuse ja Sindi noored loodusesse kettaid lennutama.“
Meie klubi prioriteetidest ja ühiskonnas toimuvatest arengutest lähtuvalt otsustasime 2018.a algatada uue projekti „Tegusad Paikuse ja Sindi noored loodusesse kettaid lennutama.“ Projekti laiem eesmärk on noortele pakkuda mõõduka füüsilise koormusega mängulisi aktiivseid vaba aja veetmise võimalusi, mis on huvitavad, motiveerivad, arendavad ja kõigile kättesaadavad. Projekti kitsam eesmärk on soetada disc-golfi esmased tarvikud (korvid, kettad, juhendid), viia läbi esmased koolitused Paikuse ja Sindi noortele spordiala tutvustamiseks ning koolitusperioodi lõpus korraldada noortele võistlus. Soetatud tarvikud ja juhendid jäävad edaspidi pidevasse avalikku kasutusse Paikuse ja Sindi piirkonnas kõigile huvilistele (kohalike üldhariduskoolide ja spordikeskuste baasil). Sihtgrupp on Paikuse Põhikooli ja Sindi Gümnaasiumi 6., 7. ja 8. klassi õpilased (kokku 150 noort).
2019.a alguses taotlesime osalist finantseerimist Eesti lions-piirkonna heategevusfondilt ja märtsis eraldati meile 750 eurot, millele lisasime LC Paikuse poolt 300 eurot. Aprillis tellisime disc-golfi varustuse ja koolitused, koolidele andsime varustuse üle mais 2019.a, samal ajal toimusid ka noortele koolitused disc-golfi algtõdede tundma õppimiseks.

Fotodel: dsic-golfi varustuse üleandmine Sindi Gümnaasiumile ja Paikuse Põhikoolile/Spordikeskusele, mais 2019.a

Noored on disc-golfi varustust hakanud kasutama ja seda harjutatakse mh koolide kehalise kasvatuse tundides. Kutsume noori osalema Lions Discgolf Cup’il, mis toimub traditsiooniliselt maikuus. Kuna heategu õnnestus suurepäraselt, plaanime jätkata disc-golfi populariseerimist.

Heategu kajastati kohalikus meedias ja külauudistes http://www.kylauudis.ee/2019/05/09/paikuse-loviklubi-kinkis-kahele-parnumaa-koolile-kettagolfi-tarvikud/, vastav info on plakatitel üleval nii Sindi Gümnaasiumis kui Paikuse Põhikoolis/Spordikeskuses.

Fotodel: noored disc-golfi koolitusel ja harjutamas.

Iidne India õpetus ütleb, et teisi teenides, teistele head tehes muutud ka ise paremaks. LC Paikuse kogub igal aastal vabatahtliku tegevusega vahendeid piirkonna sotsiaalse ja ühiskondliku heaolu parandamiseks. Näiteks kevadeti istutame puuistikuid, aastaringselt paigaldame enda disainitud istepinke avalike teede äärde, korraldame heategevuslikke müüke, talvel viime soovijatele jõulukuused jne. Seepärast oleme täna kindlasti paremad kui oma teekonna alguses ja homme palju paremad kui täna. Oleme jätkuvalt üheskoos, et uskuda headusse ning muuta
maailma veidigi paremaks paigaks ning nõrgemaid aidates muutuda ka ise tugevamaks ja hoolivamaks.

Käesolevaga esitame LC Paikuse 2018/2019.a heateo „Tegusad Paikuse ja Sindi noored loodusesse kettaid lennutama.“ konkursile AASTA TEGU 2018/2019.

LC Paikuse nimel lugupidamisega,
Imre Toodu
LC Paikuse sekretär 2019/20