Paide lõvide abikäsi – insuliinipump väikesele Rasmusele

Jaanuaris kirjutasime alloleva kajastuse. Mõni aeg tagasi saime Rasmuse emalt taas rõõmustavaid sõnumeid:

Tere Tarmo ja kõik lõvid!

Me pole ammu kirjutanud ja parandame nüüd selle vea.
Rasmus on vahepeal saanud 7 aastaseks ja läbinud Paide Hammerbecki eelkooli, et sel sügisel kooli minna. Jah- ta juba läheb kooli, suur mees juba.
Tal läheb väga hästi veresuhkru poolest, küll aga on meil endiselt mure, kuna ta ei võta kaalus juurde. 5.juunil läheme arstile uuesti ja vaatame kas ta vajab lisa uuringuid. Tal kahtlustati gluteeni talumatust,kuid see proov oli negatiivne. Eks paistab, mis edasi saab.
Teie kingituse teise poole sensorite näol saime kätte ja on kasutuses ikka veel, kuna õppisime ära kuidas sensorit pikendada. Seega saame nüüd igal aastal hakkama ilmselt selle 48 sensoriga mille ostu haigekassa toetab. Kui jääb mõni puudu siis on Facebookis üks tore diabeetikute grupp kus saab vajalike tarvikuid jagada/küsida. Ka meie aitasime eelmise aasta lõpus ELÜ’t ja andsime neile reservuaaride ja kanüülide retsepte kuna meil lihtsalt ei kulu neid nii palju. Saime tänu teile ka teistele head teha.
Rasmus on vahepeal saanud uue kodulooma merisea näol, nimeks sai ta Küpsis ja poiss hoiab teda hoolega ning toidab ja puhastab tema järgi.

Suur tänu teile veelkord ja olete olnud meile suureks eeskujuks ja soovime ise ka seeläbi head teha, nii palju kui me saame ja oskame!
Aitäh!

Lugupidamisega,
Katrin ja Rasmus

 


Jaanuari postitus:

LC Paide Bastion on kahel viimasel aastal võtnud omale eesmärgi aidata diabeeti põdevaid lapsi Paides. Pikaajalisem koostöö toimub väikse Rasmusega. Selle aasta jaanuaris sai poiss lionite kaasabil omale uhiuue ja kaasaegse insuliinipumba. Kui Rasmus oli kasutanud nädala pumpa, tundsid vanemad suurt kergendust, kuna laps sai süüa jälle peaaegu kõike ja sellel ajal kui ise tahtis. Tänaseks on Rasmus saanud tagasi elurõõmu, kosunud ja elab igati normaalset elu koos eakaaslastega.
Ka sellel aastal saab klubi aidata diabeeti põdevaid lapsi uute insuliinipumba tarvikute ostmisel. Rasmuse perekonnaga on klubil tihe side ja väga head koostöö. Seda kõike loomulikult noormehe tervise parandamise nimel.

Raivo Raja
LC Paide Bastion

 

Rasmuse ema kiri klubile:

Kirjutan kuidas Rasmusel läheb.
Käisime eelmisel kuul arsti juures ning tema oli poja näitajatega väga rahul. Alandasime igapäevaste toitude ja insuliini koguseid. Ehk et Rasmus saab, arsti sõnul, täiesti olematuid insuliini doose, lasteaias viibimise ajaks tehti eraldi insuliini programm ja insuliin seal veelgi väiksem kuna veresuhkur pidevalt madalam. Dr. Peet ütles, et pole oma praktikas veel sellist juhust näinud kus insuliini koguseid peab koguaeg vähendama. Seega on Rasmus ainulaadne ja see kõik näitab et insuliinipump ja oma pankreas teevad suurepärast koostööd!
Oleme arsti sõnul tublid ja jätkame samas vaimus ja Rasmus saab süüa absoluutselt kõike tänu Teie kingitud pumbale!

Aitäh Teile, olete imelised inimesed!

Lugupidamisega,
Katrin Avloi