Valga Muuseumis avati näitus „Lions Klubi Valga 20”

 

Valga Muuseumis avati 6. oktoobril näitus „Lions Klubi Valga 20” millega tähistame kevadest sügisesse lükkunud klubi 20. aastapäeva. Lions Klubi Valga asutati 2. veebruaril 2000 aastal ning Charter Night toimus 15. aprillil 2000. Näitus kajastab klubi tegemisi läbi kahekümne aasta. Näituse avas muuseumi direktor Neeme Punder, andes sõna klubi president Rainer Kuutmale, kes meenutas klubi tegemisi.

Avamist austanud piirkonna kuberner Enno Rõõs rääkis Lions-liikumisest maailmas ja Eestis ning kinkis klubile sünnipäevaks kuldplaadi.
Klubi eesmärgiks on olnud ühendada aktiivseid inimesi heategevusalase töö korraldamiseks. Loomisest peale oleme oma tegevuses pühendunud lastele ning noortele. Tegeleme Valga Kurepesa ja Taheva asenduskodu, Valga Avatud Noortekeskuse, paljulapseliste perede ja majanduslikult kitsikuses olevate perede lastega.

Lastele on korraldatud mardi-, kadri- ja vastlapäevi mäel liugu lastes, vastlakukleid ja hernesuppi süües ning mardi- ja kadrisanti joostes. Asenduskodudele on kingitud kelke, jalgrattaid ja sööginõusid, noortekeskusele õmblus- ja viltimismasin, elektripliit ja nõudepesumasin. Jõulude ajal oleme majanduslikult kitsikuses olevate perede lastele teinud jõuluüllatuse kommikoti ja jõuluvana näol.
Raha tegevuste läbiviimiseks ja vajalike vahendite muretsemiseks kogume Valga linna laatadel heategevusloteriiga ja rahakogumise kastiga. Oleme müünud kuuski, istutanud metsa ja osalenud koristustalgutel. Mänginud bowlingut ja petangi ning käinud kuldkala püüdmas.

Korraldanud Lionsite rahvusvahelist rahuplakatite võistlust Valgamaal ja osalenud noortevahetuse Eesti noortelaagri korraldamisel Kivimäe puhkekeskuses. Piiriposti 214-3 paigaldamisest peale oleme hoolitsenud selle eest, pestes piiriposti igal kevadel korralikult puhtaks.

Näitus on avatud 31. oktoobrini ja olete oodatud näitusele.

Ivar Mõttus
LC Valga sekretär