Üleskutse klubidele: aidake kaasa annetuste tegemisega Toidupangale

Juhatus pöördub klubide poole palvega tulla jõulukuul appi Toidupangale ja teha koos veel üks lahke tegu sellel aastal, kas leida võimalus teha rahaline annetus Toidupangale, abistada toidu kogumisel või annetada toiduaineid. Toidupank toimetab kogutud toiduained veel enne jõule abivajajatele.

Appi saab tulla toidukogumispäevadele 11.-12.detsembril. Toidupangal on 56 kauplust üle Eesti ehk siis kõikidele headust täis lõvidele jagub kohta, kus saaks panustada. Üks vahetus kestab ca 3,5-4h ning on jõuakohane ka koolilastele. Tööd tehakse kolmes kohas:

  • flaierite jagamine,
  • kassade juures toidu vastu võtmine ja
  • toidu pakkimine laos.

Registreerida saab saab Toidupanga veebilehel.

Läbi detsembrikuu on kõikides Rimides käimas kampaania, kus poed aitavad Toidupangale toitu koguda. Süsteem on sarnane toidukogumispäevadega, kus pärast ostude eest tasumist saab annetatava osa Rimis markeeritud kärusse paigutada. Rimi ise panustab iga annetatud kilo eest võrdselt teise kilo enda poolt veel juurde.
Lionid võivad ka ise teha täiesti eraldiseisva toidukogumise ning siis tuua kogutu korraga Toidupanka. Vajadus on just pikema säilivusajaga toidu järele. Info millist toitu annetada, leiate siit lingilt alla scrollides.

Kui meie seas on toiduga (toitlustusega) tegelvaid ettevõitjaid, siis palutakse ühendust võtta otse Toidupangaga, et nendega arutada võimalusi ülejääva toidu päästmiseks, mida on koostöös Toidupangaga võimalik teha. Toidupanga andmetel tohib teatud toiduohutuse reegleid järgides mahakantud toitu kasutada. Reeglid siin.

NB! Toidupank on tulumaksutagastusega sihtasutus ning ülekande selgitusse palume kirjutada oma isikukood, sest muidu ei ole võimalik panust maksuametile registreerida.

Annetuste tegemiseks on Toidupangal mitmeid versioone, mida palun siit lehelt alla lõpuni välja lugeda: www.toidupank.ee/rahalised-annetused/.

Mul on siiralt hea meel, kui meie klubid leiavad võimaluse jõulukuul abivajajaid Toidupanga kaasabil aidata. Nagu me teame, iga panus loeb ja pisikestest sammudest sünnivad suured väärtused.
Palun andke oma plaanidest ka juhatusele teada, kontakt: kubernerid@lions.ee!

Lahkus loeb!

Enno Rõõs
Kuberner