Kokkuvõte LC Tallinn Hansa korraldatud veebikoolitusest “Tuleviku väljakutsed ja rõõmud”

 

3.veebruari lõunatunniks keerasin oma kabineti ukse lukku, istusin mõnusasse pöördtooli, asetasin tassi aurava aromaatse joogiga lauale ning sisenesin ootusärevalt Zoomi-kohtumisele futurist Perttu Pölöneniga! Olin tema esinemisi ennegi märganud, seega teadsin, et positiivne ja inspireeriv tunnike on tulekul.

Niisiis, lionitele ettevalmistatud kohtumise  teema „Tuleviku väljakutsed ja rõõmud“ (Challanges and Joys of the Future) käsitlus oli ülesehitatud nähtusele `katkestus` (`disruption´). Praegu maailmas aset leidvate protsesside selgitamiseks kasutas esineja värvikaid protsesse ja paralleele ajaloost. Ajalugu näitab, et igal hetkel tekib uusi võimalusi, sõltumata inimeste subjektiivsetest tunnetest. Kui tekib tunne, et kõik tegevusliinid on takistatud, siis on ilmne, et vana süsteem ei tööta enam, kuid uus süsteem pole veel välja kujunenud. Aga kus peituvad edu võimalused? Kuidas neid märgata? Kuidas toimida, kui märkad et seni hästi töödanud protsessid ei vii meid enam edasi? Juttu oli ka erinevate põlvkondade rollist antud situatsioonis; millistes valdkondades on ootamas suuremad muutused – sellel kõigel peatus Perttu niivõrd, kui me lühike, kuid sisukas kohtumine võimaldas.

Ürituse lõpu poole tabasin end mõttelt: „Kui hea on kuulata tarka ja avarapilgulist inimest!“ ja tundsin, et tunnike Perttu seltsis oli igal juhul väärtuslikult kulutatud aeg minu elus, mis ilmselt hilisemal analüüsimisel osutub veelgi väärtuslikumaks, muutub veelgi varjundirikkamaks – nii nagu hea vein! Loodan, et iga osaleja leidis sellest tunnist endale midagi inspireerivat!

Muide, ilma absoluutsele tõele pretendeerimata arvab futurist:  muutused on tänapäeval ülikiired – kui kohe võimalusest kinni ei haara, siis on see läinud!

Häid uusi võimalusi kõigile!

Aigi Lillep

LC Tallinn Hansa

Loengul esitatud täpsem info on intellektuaalse omandi seaduse kaitse all. Vastavalt esinejaga tehtud kokkuleppele ei edasta me üksikasjalikumat teavet. Salvestust üritusest LC Tallinn Hansa samuti ei jaga.

 

Kuulaja tagasiside:

Rachel, 19a: ” Eilsel veebikohtumisel jagas Perttu Pölonen oma ideid olevikust ja tulevikust. Ta rääkis, kuidas maailm on aastatega muutunud ning kuidas inimesed on muutunud rohkem innovatiivsemaks ja loonud uusi tõhusamaid süsteeme, mis toovad rohkem kasu. Perttu leidiski, et arengu aluseks on tarvis luua olemasolevast süsteemist veelgi parem süsteem. Selle kohta tõi Perttu Pölönen mitmeid erinevaid näiteid maailma ajaloost. Perttu jagas põnevaid mõtteid, mis jäid saatma ka pärast kohtumist. Aitäh Sulle, Perttu, et jagasid meiega oma ideid ja julgustasid proovima uusi asju! ”