KONKURSI AASTA TEGU 2019/2020 NOMINENT: LC Viljandi Ellipsi heategevusprojekt: Kolmikute vanker

…Igal inimesel meie elus on oma aeg ja roll. Mõni tuleb vaid viivuks ja muudab kogu Sinu maailma, teine tegutseb aastaid. Ajafaktor pole oluline. Mõni inimene ongi saadetud kandma keerulisemat rolli, saadetud Sind õpetama ja suunama, mõne roll ongi olla hetkeks Sinu õlg või tänase päeva naeratuse looja. Oska hinnata igat kohtumist, õpi väärtustama iga inimese panust….
(Allikas Kadri Luik“Julgus mõelda, julgus öelda“)

Meie lugu räägib seekord ühest tüdrukust, Sigridist, kes on suure pere laps.
Tänaseks oleme temaga tuttavad juba 9 aastat. Ta oli siis 15, kui meie klubi naised ulatasid talle esimest korda abikäe. Nimelt oli tema unistus õppida kõigepealt õmblejaks ja edasi riiete disaini. Nii otsustasimegi Sigridile olla toeks tema unistuste teostumisel ja kinkisime talle õmblusmasina. Ei olnud erandiks ka sünnipäevad ja jõulud. Ikka pidasime meeles.
Sigrid lõpetaski kooli ja sai õmbleja elukutse. Meie õmblusmasinast oli siis palju kasu. Aga elu läks veidi teisiti, kui Sigrid oli planeerinud.

Isegi siis, kui me enam otseselt ei kohtunud, tundsime ikka huvi tema käekäigu vastu.
Sigrid alustas oma iseseisvat elu …abiellus, sündisid lapsed….KOLMIKUD.
Ühel päeval saabus meile kiri noorelt emalt, kes oli äkki üksi oma kolme beebiga.
Ta palus abi kolmikute vankri soetamisel.
Kuna meie klubil on kombeks mitte lõigata hetkega läbi niiti meie ja noore inimese vahel, siis
otsutasime üksmeelselt aidata seda peret vankri ostmisel. Vanker maksis 1296 eurot. Tellisime selle Poola beebipoest. Lisaks saime toreda uudise Salvestilt, kes tegi beebidele maitsva kingituse, mille pakkisime meie Merli kaunilt tehtud poiste nimelistesse karpidesse.

Seda lugu kajastasime küll ainult oma fb lehel, sest kolmikute sünnist oli räägitud juba palju. Tänaseks oleme Sigridiga endiselt ühenduses ja oleme teinud veel ühe suure vajaliku kingituse noorele emale igapäeva elu lihtsustamiseks. Aga see on juba järgmise Lionsaasta tegu.
See lugu on ehe näide sellest, kui vajalik on hoida sidet ja olla alati olemas. Tähtis on käituda nii, et hädasolijad julgeksid pöörduda vajadusel meie poole.
HEA ON TEHA HEAD!

Terje Praks
President 2020/2021
LC Viljandi Ellips