LC Saue korraldas Saue Gümnaasiumi õpilaste nägemismonitooringu.

Nagu teame, on ülemaailmse LIONS klubide organisatsiooni üheks prioriteediks toetada nägemiskontrolli programme ja abistada vaegnägijaid.

LC Saue on viimastel aastatel organiseerinud ja rahastanud Saue Gümnaasiumi õpilaste silmakontrolli, eesmärgiga avastada lastel võimalikult varajases staadiumis nägemisfunktsioonis esineda võivad anomaaliad ja kõrvalekalded nägemisteravuses. Osale õpilastele sai monitooring läbi viidud detsembris 2020, kuid vahepeal ägenenud koroonapuhang põhjustas sundpausi. Jätkata saime alles juunis – 09., 10. ja 11. juunil kontrollis Silmaoptika OÜ (kasutab firma Essilor seadmeid) optometrist Iveta Vakrõõm kokku 100 kuuendate ja seitsmendate klasside õpilase nägemist. Monitooringu tulemusena selgus, et neljal viiendikul lastest oli nägemine korras, üks viiendik lapsi vajab aga täiendavalt silmaarsti poole pöördumist.

LC Saue kuulub rahvusvahelisse LIONS klubide organisatsiooni alates 12. juunist 1997.

Tõnu Kumari
LC Saue pressisekretär

Scroll to Top