Kuberneri infokiri nr 1 2021/22

Tere, head heategijad!

Alanud on Eesti lionspiirkonna 33. hooaeg. Mul on siiras au ja rõõm teid tervitada sel ilusal suvepäeval!

Õnnitlen klubide presidente teie uuel ja väga tähtsal aastal! Et see aasta oleks teil lahke, otse südamest tulevate heategudega täidetud.

Peamaja nimetas selle hooaja kubernerid pioneerideks, sest kõik on tavapärasest hoopis teisiti. Minu ja kõikide kuberneride koolitused on toimunud ainult Internetis. Me ei ole omavahel kohtunud rohkem, kui arvuti ekraani, e-kirjade ja Facebook/WhatsApp vahendusel. Ja see ei kehti ainult kuberneridele. Kõik lionid ja leod on pidanud oma mugavustsoonist välja tulema ja õppima uut, meeldib see meile või mitte. Õpime uut tehnikat ja uusi programme kasutama, kohtume Teamsis ja Zoomis, kuid vaatamata sellele, teeme endiselt head. Covid ei ole võtnud meilt lahkust ning aitamise tahet, sest lõpetasime eelmise hooaja 6 uue klubi ning 1216 liikmega! Suur tänu IPDG Ennole, GMT Brigittale, kõikidele guiding lionitele ja vaderklubidele! Väga suur töö on tehtud!

 

Juunis toimus esimene virtuaalne maailmakongress. See oli väga hästi korraldatud, huvitav ning kõikide vajalike osadega. Isegi rahvaste paraad ja liputseremoonia olid. Ehk „kastist välja“ mõtlemine on uus reaalsus ning „ei“ ei ole enam lahendus. Kuid kurb on see, et pilt IP Douglas X. Alexander`iga kleebiti kokku.

Juuli lõpus saime viimasel nädalavahetusel kokku, et pidada Merepäevi Toosikannul. Suur tänu ja maani kummardus LC Paide Bastion, eelmine kuberner Enno ja Kurre! Need olid ühed mõnusad, õdusad ja toredad päevad! Ametiketi sain traditsioonilisel moel kaela. Tänan oma koduklubi LC Tallinn Meri maailma parima toetuse eest!

Rahvusvahelise presidendi Douglas X. Alexander valis oma aasta teemaks „Service from the Heart“ ehk eesti keeles võiks see kõlada “aitame südamest”.

Eestis me jätkame „Lahkus loeb“ moto all. See on päris hästi kanda kinnitanud meie eneste seas kui ka laiemas üldsuses. Lahkus loeb sõnapaar on ametlikult kaitstud kaubamärk lionitele mitmes valdkonnas. Kasutame logo, #lahkusloeb ja bännereid meie tegemistel. Oleme nähtaval, usume ise oma tegvusse, muutume paremaks ja meiega koos ka kogukond. Iga väike heategu loeb!

 

33. HOOAJA EESMÄRGID JA PLAANID

LIIKMELISUS

Meie piirkond SD-120 kasvas eelmisel hooajal 6 klubi võrra ning kokku oli liikmeid 1216. Täna on meil 62 klubi ja 1210 liiget. Eesmärgiks on tõsta liikmeskonda 5,2% võrra ehk ligikaudu 60 inimest ehk 3 uut klubi. Sooviga juurde saada uusi ja ägedaid, tegusaid koostegijaid, on siiski ka väike tagamõte – saada kokku taas vajalik 1250 inimest täieõiguslikuks piirkonnaks. Usun, et sellega saame kenasti hakkama 😊

LCIF

Lions Clubs International Foundation on heategevus fond peamajas USA-s, kust toetatakse abivajajaid üle maailma. Me kõik kuulume maailma suurimasse organisatsiooni ja me kõik aitame abi vajajaid. Et saada toetust LCIF-lt tuleb ka meil sinna midagi anda. Kas siis ühtse piirkonnana, klubina või eraisikuna, kuidas soov on. SD-120 on otsustanud toetada LCIF minimaalselt 2500€ ehk jääme endiselt 2€/inimese kohta aastas. Loomulikult on lubatud ka suuremad annetused 😊

SERVICE ACTIVITY REPORT

Kõik meie klubid teevad head. Ja oma tegevusest teada andmine kogukonnale, teistele klubidele on paranenud märkimisväärselt! Me kasutame Facebooki ja Instagrami, saadame uudiseid kodulehele ja peamajale. Et saada peamajast toetust, olla paremini märgatud, teha analüüsi jne, siis SD-120 eesmärgiks on 80% klubidest annab oma tegevusest teada MyLion keskkonnas. 62-st klubist 80% on 49 klubi ehk ei midagi ületamatut selles eesmärgis. Paar aastat tagasi leppisime kokku, et meie inimese heategevuse tund maksab 20€. See on selleks, et kokku arvutada tunnid rahaks, sest tavaliselt sponsorid küsivad – mida ja kui palju oled teinud/rahaliselt kogunud. Nii kaob ära ka küsimus, et kes või mida teeb lion 😊
Ja südamest palun, et klubid paneksid oma tegevused kirja kodulehel asuvas kalendrisse. Hea on lugeda tagantjärgi sündmusest, kuid ehk oleksin soovinud isegi sellest osa võtta või saada.

KOOLITUSED

Iga organisatsioon vajab häid juhte, nii ka lionism. Koolitame oma inimesi, et oleks järelkasvu klubide presidentide/sekretäride ja laekuritele. Kuid vajame ka häid piirkonna tasemel juhte – tsooni-/regioonijuhid, asekubernerid, kuberner. Selleks oleme võtnud eesmärgi koolitada 100% tsooni- ja regioonijuhid ning 70% klubide presidentidest/sekretäridest ja laekuritest. Taas ei midagi ületamatut.
04.-05.septembril toimub liidrite koolitus kell 15.00 Maria talus, Tõstamaal.

HEATEGEVUSE PLAANID

  • 13.11 on Lahkus päev, mida klubid tähistavad igaüks omal moel. Kuid palun abi klubidelt üle-Eestiliseks suurprojektiks „Lahke naeratus loeb“, mis saab toimuma novembris 8.-12. Lahkuse nädala raames. SD-120 piirkond koostöös Hambaarstide Liidu ja Suukooliga kingivad kõikidele esimesse klassi minevatele lastele hambaharja- ja pasta koos lõvihelkuriga. Projekt on keeruline just logistika koha pealt ning palun klubidel kalendrisse märkida 8.-12.11. Projekti kohta saate eraldi infot.
  • Koostöös  Selveri ja Toidupanga oleme ettevalmistamas suurprojekti, mille tulemusel tulevad Selverisse müügile Lionis logodega korduvkasutatavad poekotid ja nende müügirahaga toetame Toidupanga toimetusi. Ka selle projekti kohta saate lähiajal rohkem infot.
  • Eesti Vähiliit otsib meiega koostöö võimalust järgmiseks, ehk nende 30. tegevusaasta tähistamiseks. Nende eesmärk on soetada uus kiiruuringute buss, nii nagu täna ringleb mammograafi buss ja koguda selleks ca 100 000€. Meie saaks nendega koostöös panustada väga suurde heategevusprojekti ja oluliselt tõsta Lionsliikumise tuntust – kaasata seeläbi veel rohkem toredaid inimesi heategevusmaailma.
  • 12.06.2022 Lionism 105a. Rock kontsert Paide Vallimäel

SD-120 piirkonna koosolekud toimuvad:

  • 04.09 kell 12.00 Piirkonna juhatuse laiendatud koosolek Maria talus, Tõstamaal. Info saadetakse eraldi kirjana.
  • 06.11 piirkonna juhatuse koosolek. Koht täpsustamisel
  • 05.02.2022 piirkonna juhatuse laiendatud koosolek. Koht täpsustamisel
  • 09.04.2022 piirkonna üldkoosolek Tallinnas. Koht täpsustamisel

Esialgne kalenderplaan on sündmuste alajaotuses kenasti näha. Sellele lisandub kindlasti palju klubide tegevusi.

Kokkuvõtteks soovin, et oleme toeks üksteisele, aitame südamest nii tegude kui lahke sõnaga. Et meie aasta tuleks heade tegude rohke, liidaks meid rohkem ühtseks ja leiame uusi ning taasavastame vanu sõprussuhteid!

Head teha on hea

Siiri Rooma-Uusküla
kuberner 2021/2022
Tel. +372 515 8378
Sirka28@gmail.com
www.lions.ee