Rahuplakati võistluse võitja on selgunud!

Rahuplakatite võistluse võitja on Brita Laurand Ülenurme Gümnaasiumist. Traditsioonilise rahvusvahelise lionsite rahuplakati võistluse teemaks oli sel aastal „We Are All Connected“ ehk „Me oleme kõik omavahel seotud“. Eestis oli kõnealuse võistluse eestvedajaks LC Pärnu Koidula. Konkurss osutus populaarseks – laekus ligi viiskümmend tööd.

Žüriis oli kaheksa liiget ja nendest seitse hääletas üksmeelselt Ülenurme Gümnaasiumi õpilase Brita Laurandi esitatud töö poolt. Ta sai kingituseks Kadrioru Kunstimuuseumi perepääsme ja Pärnu noorkunstniku Janne Lapini, kelle esitatud plakat osutus 2019. aastal võidukaks, maali. Brita võidutöö on teel Ameerikasse, et konkureerida rahvusvahelisel konkursil.

Eesti-sisesele konkursile saadetuid töid on võimalik vaadata detsembrikuus Pärnu Keskraamatukogu lasteosakonnas ja virtuaalset näitust külastada Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi kodulehe vahendusel https://www.kilingi.edu.ee/naitus/index.php?/category/129

Žüriisse kuulusid Pärnu Linnavalitsuse esindaja Gerli Kõiv, Pärnu kunstnik Tiiu Leis, tekstiilikunstnik Maryliis Teinfeldt-Grins ja LC Pärnu Koidula liikmed. Žüriil oli rõõm näha suurt hulka eriilmelisi töid ja kogeda, et noorkunstnikud oskasid rahuplakati teemat omanäoliselt lahti mõtestada.