Meeldetuletus! Fotokonkurss “KAADRIS ON NAERATUS”

2021/2022 Lionsaasta fotokonkursi “ Kaadris on naeratus“ eesmärk on väärtustada lahkust, läbi naeratuse.

Naer on märk rahulolust, heaolust, rõõmust ja õnnetundest. Naer on märk tervisest ja naer ise on tervislik. Naeratus on märk austusest ning kahtlemata on naeratus märk lahkusest. Seepärast väärib naeratus tunnustamist.

Konkursil „Kaadris on naeratus“ võivad osaleda kõik Lions või Leo klubi liikmed ning nende pereliikmed v.a. need, kes on seotud konkursile saadetud fotode hindamisega.

Fotokonkursile on oodatud fotod naeratuse ehk naerataja ja selle põhjuse ehk rahulolu, heaolu, õnnetunde või austuseavalduse esilekutsujast. Olgu selleks siis kas innukalt õppiv laps, armasalt toimetav abikaasa või lihtsalt kaasa, külaskäigu üle rõõmustav vanavanem, abi eest tänulik kolleeg, teenindust nautiv klient, õlale patsutav sõber, mõnusalt põõnav lemmikloom, hästi mõjuv või maitsev lemmik, hea tegu vms. Naerataja ja naeratuse esilekutsuja vaheline side peaks olema fotol selgelt tajutav. Naerataja(d) ei pea olema lion(id). 

Mõelge läbi, millist hetke ja emotsiooni soovite jäädvustada, leidke aeg ning viige läbi ägedaid fotosessioone. Nautige protsessi ja koostegemist. Leidke ka sellest rõõmu. Tehke palju pilte, valige neist teile meeldivamad ja saatke konkursile. Ja palun lapake läbi oma fotokaustad, kindlasti leiate ka sealt meeleolukaid hetki kus naeratus ja selle põhjus kenasti kaadris on.

Konkursi ajakava
Konkurss kestab 01. november kuni 31. jaanuar 2022. Võistlustööd palun saata e-postile fotokonkurss@lions.ee

Võistlustööde arv ja nõuded fotodele
Iga osaleda soovija võib lions klubi nime all võistlusele saata kuni 5 elektroonilist fotofaili, ühe faili mahtuks 1 kuni 10 MB

Fotofaili märgistamine, konkursile saatmise ja osalemise tingimused
Fotosid saadetakse konkursile elektrooniliselt. Fotofailid peavad, sisaldama pildi, autori ja lionsklubi nime.  Failid  tuleb saata kõik eraldi e-kirjadena aadressile fotokonkurss@lions.ee
Faili nime näide: Memme rõõm, autori nimi, L-klubi nimi;

Konkursile esitatud fotod avaldatakse jooksvalt lions piirkonna kodulehel www.lions.ee ja piirkonna Facebooki lehel www.facebook.com/LionsClubsESTONIA/ võistlustööde albumis ilma autorite ja klubide nimedeta.

Osalejate pilte laaditakse piirkonna kodulehe fotogaleriisse ja facebooki albumisse üks kord nädalas. Konkursile saadetud fotod ei tohi eelnevalt olla kasutatud avalikel fotonäitustel ega avaldatud trükiväljaannetes.

Fotodele on lubatud teha elementaarset heleduse ja kontrasti korrektsiooni ning lõikamist.
Konkursile ei või saata fotofailide montaaže ega sügavtöötlusi. Korraldajatel on õigus küsida autorilt võrdluseks kaamera originaalfaili ja muud pildistamisega seotud informatsiooni.

Žürii ja hindamiskriteeriumid
Žüriisse kuuluvad ja hindamisel osalevad:
Liis Ambos, piirkonna fotograaf
Indrek Aia, Pärnu muuseumi kunsti- ja fotokoguhoidja
Mart Kuuskmann, LC Pärnu Strand
Romek Kosenkranius, Pärnu linnapea
Kaido Kõplas, Lääne prefekt
Marika Pärk, Pärnu kontserdimaja juht
Lily Allas, LC Livonia
Signe Ilus, hambaarst

Eelkõige hinnatakse fotode kvaliteeti, väljendusrikkust, kunstilist ja head tehnilist taset, samuti kujutatu erilisust, teemale vastavust ning konkursi juhendi tingimuste täitmist. Žürii eeldab, et pildistamisel on kinni peetud fotograafia headest tavadest.

Auhinnad ja tunnustamine
Lions piirkond annab parimate fotode autoritele peale konkursi lõppemist üle auhinnad ja mälestusesemed. Võistluse auhinnafondi konkursi toimumise ajal ei avalikustata. Välja antakse esimene, teine ja kolmas auhind. Eripreemiad kõige naljakamale ning südamlikumale pildile ning sotsiaalmeedia lemmikule. Paremaks hinnatud fotode autoreid tunnustatakse Eesti Lions piirkonna aprillikuu koosolekul.

Konkursitööde kasutamine
Konkursile saadetud fotofaile ei tagastata, need jäävad lions piirkonna fotoarhiivi ja võidakse hiljem koos autori nime ja pildi allkirjaga kasutada piirkonna väljaannetes ja trükistel.

Korraldajate õigus ja vastutus
Korraldajad suhtuvad fotofailidesse hoolikalt, kahjustamata neid ühelgi viisil, kuid ei vastuta elektroonilise postiga saatmisel tehtud vigade eest.

Autori vastutus
Fotode konkursile esitaja vastutab enda ja piltide kohta esitatud andmete õigsuse eest ja kinnitab, et ta on konkursile saadetud piltide autor ning nii tema kui fotodel olevad isikud on andnud loa fotode hilisemaks avaldamiseks.

Soovi korral saab siit juhendi ka alla laadida.

PEETER PAISUOTS
Fotokonkursi korraldaja

Järgmiseks väike valik Peeter Paisuotsa  fotosid (kes korraldajana konkursil ei osale), mis aitavad mõtteid suunata laia naeratusega pilte tegema…