Kuidas ühest toetusüritusest võib saada Lääne-Viru maakonna AASTA TEGU 2021

LC Rakvere pressiteade: KUIDAS ÜHEST TOETUSÜRITUSEST VÕIB SAADA LÄÄNE-VIRU MAAKONNA AASTA TEGU
2021

LC Rakvere president algatas sügisel rakvere haiga ja klubi koostööprojekti „Minu Tööööpäev Haiglas“, et oma klubiliikmete toel edasi anda haigla argipäevas toimuvat ning seeläbi aidata kaasa arstiabi kättesaadavuse ja informatsiooni levitamise parendamisele. Projekt jõudis oma paari kuuse tegevusega sinnani, et täna kandideerib kulbiliige riina talen ühe nominendina lääne-virumaa aasta tegu 2021 tiitlile.

Projekt sai algatatud, et siduda paremini kogukonnas teadmist, kuidas haigla igapäevaselt toimib, milliseid teenuseid seal osutatakse ning kuidas patsient haiglateenusele üldse jõuab. „Oleme ju kõik tarbinud haiglateenuseid kas ennetuse või juba vältimatu abivajaduse korral, kuid kas me selle juures oskame mõelda, millisena paistab patsient teenuse osutajale ning millised on selle juures hea koostöö ja tulemusliku meditsiiniabi andja ootused”, andis klubi selle aasta president Ain Suurkaev oma klubikaaslastele esialgse selgituse oma plaanidest, kui kavandatuga sügisel algust tehti. Esmane eesmärk oli, et võimalikud paljud klubiliikmed saaksid erinevate haigla osakondade töös kaasa lüüa ja näha ühe ööpäeva jooksul toimuvat. Lisaks leppisime kokku, et anname sellest võimalikult palju tagasisidet avalikkusele ning seda läbi klubiliikme enda kogetu. Meile tuli siia projekti kaasa Anu Viita-Neuhaus koos Lääne-Virumaa Uudistega.

Ühel sügispäeval võttis ühendust ka Rahvusvahelise Lions Klubide Organisatsiooni Eesti Piirkonna kuberner Siiri Rooma-Uusküla ning soovis ka selles justkui „salajases projektis” kaasa lüüa. Nii temagi veetis oma töise töööö haigla erakorralise meditsiini osakonnas ja ega see just kergekujuliseks ei kujunenud. Algas ju aktiivne COVID
nakkusperiood ja haiglasse pöördusid lisaks kõigile teistele ka erakorralised nakkushaiged.

Kui klubi liige Riina Talen pärast oma tavapärast kiiret töönädalat ühe nädalavahetuse tööööpäeva haiglale otsustas pühenduda, leidis ta ennast üsna rutt haigla vastloodud nakkusosakonnast, kaitsekostüümis ja muudes kaitsevahendites ning haigla personaliga koos COVID haiglaravil viibivaid patsiente aitamas nii tavapalati, kui ka III astme intensiivravi tingimustes. See esimene ööpäev ei jäänud tema puhul viimaseks. Ruttu leidis ta endale põhitöötajate hulgast sõpruskonna, kellega koos vabatahtlikuna mitmetel nädalavahetustel osakonnas patsiente aitamas oli. Just see innustumine ja kaasalöömine patsientide abistamisel ning lisaks ka uue toetusprojekti algatamine ning teostamine haigla intensiivraviosakonna toimepidevuse toetamiseks said Riinale Lääne-Virumaa Aasta Tegu 2021 nominendiks saamise aluseks.

Hea Lions Eestimaal ja mujalgi, toeta Sinagi LC Rakvere klubi liiget Aasta Tegu 2021 tiitlile kandideerimisel. Lisainfot leiad Virumaa Teataja ja Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liidu (VIROL) kodulehelt.

Täiendav info:
AIN SUURKAEV
President
LC RAKVERE
Telefon +372 503 2324
Skype: ain.suurkaev
e-kiri ain@rh.ee