Aasta tegu 2020/2021 nominent nr 5: LC TALLINN EESTI I „ Maarja Küla Metsa Maja sisustamine “

LC Tallinn Eesti I heategu „ Maarja Küla Metsa Maja sisustamine “

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sihtasutus Maarja Küla Põlvamaal on loomisest alates saanud tuge ja abi Eesti Lions klubide poolt. Nii on ka LC Tallinn Eesti I olnud vaatamata kaugusele ometi siiski alati neile lähedal. Varasemalt on ühise projekti läbi valminud koostöös kõrvalhoone Garaaž-töökoda, mis on leidnud Maarja Külas igapäevase rakenduse. Mehed, kes seal töötavad ja toimetavad, on uhked oma töökoha üle ja hoiavad seda kenasti korras. Maarja Küla jõudis etappi, kus 2001.a. planeeritu jõudis viimase ehk kuuenda peremaja ehituse läbi vahefinišisse. Miks mitte lõpule? Sest me oleme kindlad, et Maarja Küla arendamine jätkub täpselt nii nagu kogu ühiskonna areng jätkub. Meie poole pöörduti palvega vaadata üle oma võimalused ning nende piires toetada kuuenda peremaja sisustamist. Oluline oli ka nõuandev pool valikute tegemisel. Maarja Küla kuues elumaja on ühekordne puidust 300 m² elamu, mis on mõeldud elukohana 9-le intelektipuudega inimesele ja 1-le tööpereliikmele. Elumaja ehituse hind oli 350 000 eurot ja tellijaks oli Eesti Vabariigi Sotsiaalministeerium. Kuna uue maja sisustamiseks raha Maarja Külal ei jagunud, siis võtsime LC Tallinn Eesti I´ga väljakutse kogu mahus vastu.

Klubi liikmed tegelesid Metsa Maja sisutamisega intensiivselt 9 kuud. Pärast tutvumist sisekujunduses ette nähtud mööbliga, võtsid klubi liikmed ühendust mööblitootjatega ning alustasid läbirääkimisi parimate hindade, parima kvaliteedi ja hinna suhte, mööbli paigaldamise ning tarnetingimuste saavutamiseks. Oktoobriks 2020.a. need läbirääkimised lõppesid ning nende tulemusena saavutati 6 700 eurone kokkuhoid vajamineva mööbli turuhindadest.

Heateo sisu:
Kõik klubi liikmed osalesid aktiivselt vajamineva raha kogumisel ja 2020.a. lõpuks oli kokku kogutud 22 000,00 eurot, mille klubi 2021.a. alguses SA-le Maarja Küla üle kandis ja selle raha eest osteti põhiosa sisustusest. Lions Club Tallinn Eesti I toetas Maarja Küla Metsa Maja sisustamist 2021. aastal hinnaguliselt vääringus lisaks panustatud rahalise vääringule kokku summas 35 200.- euroga.

Annetatud raha eest osteti: 10 voodit, 10 kirjutuslauda, 10 riidekappi, 9 kummutit, 9 riiulit, 2 suurt söögilauda, 1 ümmargune söögilaud, 26 tooli ja nende paigaldamise. Aitasime Maarja Külal erimööbli hangete läbiviimisel ja soodustuste saamisel ka muu mööbli juures.

Lisaks ülalmainitule korraldas LC Tallinn Eesti I heategevuseks partertehingu ja annetuse Hilding Anders Baltic AS´i poolt 10 „Sleepwell“ voodi madratsit, Sony Centeri poolt 49 ‟ ekraaniga LED televiisori, aitasime tööstusliku pesumasina ja kuivati projektiga. Hinnagulises väärtuses 6 500 eurot.

LC Tallinn Eesti I osales maja avamisel ning külastasime klubi velide ja kaasadega Maarja Küla meie traditsionaalsel sügisesel väljasõidul ning veetsime toreda päeva abisaanute ja küla elanikega. Lions põhiväärtusi on antud projektiga uhkelt edasi kantud, Lions klubide märk hoone sisustajana on hoone külge lisatud, meid märgiti ka Maarja Küla kodulehel.

LC Tallinn Eesti I jaoks oli ja on edaspidi rõõm ja au toetada Maarja Küla eesmärkide saavutamisel. Loodame, et käesolev projekt sobib väärikalt võistlema teiste heade tegudega, mida kaaslionid teistest klubidest on lõppenud lions-aasta jooksul korda saatnud.

Lahkus loeb!
Karl Ader
LC Tallinn Eesti I president 2021-2022