Aasta tegu 2020/2021 nominent nr 3: LC TALLINN REVAL “Joosepi ja vanaisa koduvärskendus”

Joosepi ja vanaisa koduvärskendus

LC Tallinn Reval esitab Lions’ aasta 2020 – 2021 Eesti Lions’ piirkonna D-120 „Hea Teo“ konkursile klubi heategevusliku ettevõtmise – väikese Joosepi ja vanaisa värskelt remonditud kodu.
https://lionsreval.ee/projektid/

Ilmselt ei ole paari viimase aasta jooksul laste koduõppe ajal meist enamusele pähegi tulnud, et osad lapsed ei julge koolitööde jaoks kaameraid sisse lülitada, sest nende kodu pole korras, hubane ja remonditud.
Väikesel Joosepil Tallinnas, Soo tänaval oli aga just selline mure… ja LC Tallinn Reval naised asusid appi.

2021. aasta suvi viis LC Tallinn Reval klubi naised kokku väikese pere suure kodumurega. Kohtusime halbades elutingimustes elava 11-aastase Joosepi ja tema armsa vanaisaga. Joosep on tubli ja asjalik poiss, kes lisaks koolis käimisele hoolitseb igapäevaselt oma piiratud liikumisvõimega vanaisa eest.

Perele külla minnes sai koheselt selgeks, et kodu vajab suurt remonti. Haarasime härjal sarvist, panime paika tegevusplaani ja hakkasime ehituseks vajalikke partnereid otsima. Kodu vajas täielikku põranda ümbervahetamist ja mitmeid eluks vajalikke sisustuselemente.

Mida me tegime:

  • Enne ehitustöödega alustamist lähetasime Joosepi ja vanaisa Ranna Rantšosse Pärnumaal, et mahukaid ehitustöid korteris läbi viia. Nädal aega sai pere nautida päikeselist puhkust linnast eemal.
  • Esimesena paigaldati uus põrand. Ehituse planeerimine, teostus ja rahastamine tulid Mitt & Perlebach OÜ ja Hepsor OÜ poolt.
  • Seejärel klubi oma jõududega koristati, pesti ja värviti seinad.
  • Mööbli ja sisustuse hankimisel aitasid klubiliikmed ja meie omad sõbrad, lisaks ka Telia, et saada kokku vajalik sisustus, diivanist lauanõudeni.
  • Aatriumil sai koduke seinakapi.

Kui kodus oli kõik viimseni korras ja paigas, sõidutasime ka Johannese ja vanaisa suvepuhkuselt koju, viimase asjana enne pere koju saabumist panime lauale ka lilled ja sooja toidu.

LC Tallinn Revalil on tõesti hea meel, et saime võimaluse luua ühele 11- aastasele poisile veidi helgemad võimalused tulevikuks ning pakkuda vanaisale hingerahu. Usume, et üheskoos saame meie ühiskonda tervemaks ja paremaks muuta.
Joosepi ja vanaisa uus kodu projekti eestvedaja on meie väsimatu ja suure südamega klubiliige Heili Pirso.

Johannese ja vanaisa uue kuue saanud koduke.

Kaie Trump
LC Tallinn Reval president