LC Valga Säde abi Ukraina väikelastele

LC Valga Säde naised koondasid kiiresti oma jõu ja tahte, et aidata Ukraina sõjakoldes olevaid väikelapsi ja nende emasid. Võtsime ühendust Valga Ukraina Seltsiga Kalyna, et uurida välja, millist abi vajatakse Ukraina haiglates kõige rohkem.

Valga-Valka keskuses 2. märtsil Ukraina toetuseks korraldatud kogunemisel palusime kõigi heade inimeste abi sõja halastamatutesse vintsutusse sattunud väikelaste ja nende emade toetamiseks. Saime suure tänutundega kogeda inimeste lahkust ja abivalmidust!

Eriti rõõmustas meie üleskutse rohke jagamine sotsiaalmeedias, mille tulemusel annetati ühe õhtuga enam kui 500 eurot nii Eesti kui Läti heade inimeste poolt. Antud raha eest aitas Elle Sepp Valga Rimi Benu apteegist soetada suuremas koguses imikute valmistoitu. Lisaks toodi hulgaliselt ravimeid ja esmaabivahendeid ning hügieenitooteid. Kogu järgnenud nädala jooksul toodi lisaks Valga Spordihalli ja Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse kogumispunktidesse arvestatav kogus erinevaid tooteid, millest Ukrainas hetkel kõige enam puudust tuntakse.

11. märtsi õhtul komplekteerisime oma väikse, aga sisuka koorma, et saata see keerulisele teekonnale sõjakoldesse. Täna saame kinnitada, et abi on Kiievi lastehaiglasse kohale jõudnud. Suur aitäh kõigile info jagajatele ja toetajatele, kes leidsid võimaluse panustamiseks! Eriline tänu teile, Valga Gümnaasiumi õpetajaid, Elle Sepp, Ruslana Dovha, Workfield OÜ, Valga Kultuuri- ja Huvialakeskus, Valga Spordihall. Lahkus loeb!

Soovime kogu südamest, et kannatused Ukrainas lõppeksid!
LC Valga Säde