LC Valga Säde abistab sõjapõgenikest koolilapsi

Märts 2022 on olnud erakordselt pikk ja keeruline aeg. Kui kevadkuu esimesed päevad kulusid Ukrainas toimuvate õuduste reaalsuse teadvustamise ning esmase abistamisvõimaluste otsimisega, siis kuu viimasel päeval saame tunda ja jagada kübekest rõõmu, mida pakkus kohtumine sõjapõgenikest lastega.

Koostöös imetlusväärse kohaliku Ukraina kogukonna eestvedaja Ruslana Dovhaga otsustas LC Valga Säde naiskond aidata Valka saabuvaid Ukraina lapsi siin sisseseadmisel ja haridustee jätkamisel. Koolidest saadud nimekirja alusel panid klubi naised seekord oma vahenditest kokku vajamineva stardipaki koolilastele, et õppetöö saaks võimalikult sujuvalt jätkuda.

Põhikooli direktor Hannely Luik-Stogov korraldas kingituste üleandmiseks kohtumise, mis täitis meie, lionite, südamed soojuse ja rahuga. Vaatamata teekonnale, mis kaugelt tulnud lapsed ette võtma on pidanud, oli hea meel tõdeda, et säravad silmad ja rõõmus tuju ei ole kadunud. Saime kinnitust, et värsked õpilased on põnevil ning igati positiivselt meelestatud. Maiustused ja praktilised kingid võeti vastu viisakusest ja tänutundest pakatava aitähiga.

Valga Priimetsa kooli direktori Yulia Kopõtniku abiga kaardistasime ka nende kooli tulnud laste vajadused ning käisime neile kingitusi üle andmas. Lapsed võtsid tänuga asjad vastu ning läksid koolitundidesse, aga järgmisel päeval saatis kooli direktor meile edasi vanemate poolt saadetud tänusõnad. Üks nendest oli järgmine: „Спасибо Вам огромное!! Данька счастлив, рисует. А Влад так обрадовался кедам, я Вам передать не могу!) Спасибо большое за помощь и внимание!“ Me jätkame koostööd mõlema kooliga.

Meil ei ole võimalik peatada sõda Ukrainas, aga kui saame aidata kodumaalt isiklike asjadeta põgenema sunnitud lapsi mõne kooliasja ja vajamineva riideeseme-jalanõuga hariduse omandamise jätkamiseks Eestis, siis oleme kindlad, et ka see väike abi teeb maailma paremaks kohaks, sest lahkus loeb!

LC Valga Säde