Eesti lionspiirkond sai uue juhatuse

Alates 1. juulist juhib Eesti lionspiirkonda uus juhatus. Piirkonna kubernerina asub tegevusse senine esimene asekuberner Alar Rästa, senine teine asekuberner Tõnu Muru saab esimeseks asekuberneriks ja kolmandaks asekuberneriks on valitud Ülle Juht. Senine kuberner Siiri Rooma Uusküla liigub rotatsiooni korras eelmise kuberneri nimelisele positsioonile.

Kuberner Alar Rästa: „Tänan südamest eelmise lions-aasta tegijaid, eesotsas kuberner Siiriga, kes andsid vapustava tõuke teha head oma kogukonnale, oma rahvale. Siiri juhtimisel oli tunda, et Eesti piirkond on hoitud ja rahvusvahelisel tasandil väärikalt esindatud.

Oma kuberneriaasta alguse puhul väljendas uus kuberner arvamust, et ka alanud lions-aastal loodetakse kuus klubidega teha palju head oma kogukonnale ja läbi rahvusvahelise heategevussüsteemi ka kogu maailmale.

„Oleme jätkuvalt valmis aitama nii kehvades oludes elavaid abivajajaid, korraldama lastele nägemiskontrolli koolides, toetama Ukraina põgenikke ja tegema palju muud, mis kõik seondub heategevusega praeguses ajas“, kirjeldas kuberner.

Rahvusvaheline hüüdlause selleks aastaks on „Koos Me Suudame“ (Together We Can). Meie siin Maarjamaal kasutame endiselt kuberneri Enno Rõõsi poolt kasutusele võetud hüüdlauset „Lahkus loeb“.

„Tähtis on protsess ja tulemus, et meil omavahel oleks tore koos käia, et me üheskoos aitame abivajajatel probleeme lahendada. Üksinda saab teha küll palju head, kuid koos suudame veelgi rohkem. Suurte asjade tegemiseks lööme kõik kaasa, et anda oma osa klubis ja piirkonnas“, kirjeldab kuberner Eesti lionsliikumise põhimõtteid.

Lionsite seas on väga erinevate eluvaldkondade esindajaid. On arste, õpetajaid, asutuste juhte, Riigikogu liikmeid, eraettevõtjaid, omavalitsusjuhte, arhitekte, advokaate, talunikke, pensionäre ja päästjaid, kes kõik väärivad kiitust panustades oma põhitegevuse kõrvalt heategevusse.

Uue hooaja ettevõtmistest võib esile tuua meie regioonides korraldatava Regiooni päeva, kus esimese regiooni päev toimub juba oktoobrikuus ja teised uuel aastal.

Detsembrikuu aga on pühendatud Ukraina lastele, korraldades neile meie rahvuslikke jõuluüritusi.

Piirkonna kevadball toimub 15.aprillil 2023 Paide Teatri- ja Muusikamajas aga suvepäevad teemal „Nostalgia on moes“ 21.- 23. juulil 2023 Paunküla heaolukeskuses.

Esimene laiendatud juhatuse koosolek toimub 10.-11. septembril Aegviidus Nelijärvel. Esimene üldkoosolek 5. novembril Saka mõisas.

Uue juhatuse volitused kehtivad ühe aasta.