LC Pärnu Koidula kinkis Pärnu Päikese Koolile uue lipu

LC Pärnu Koidulal on olnud Pärnu Päikese Kooliga  pikk ja tugev sõprussuhe. Oleme neile nõu ja jõuga abiks olnud juba kooli loomisest peale. Päikese kool on põhikool, kus õppetöö toimub lihtsustatud riikliku õppekava alusel toimetuleku- või hooldusõppes. Koolis õpivad lapsed, kellel üldjuhul on peale hariduslike meditsiinilised erivajadused ja kellele tavakool ei suuda puudest tulenevalt õpet pakkuda. Pärnu linnas ja maakonnas on Päikese kool ainuke  toimetuleku- ja hooldusõpet pakkuv haridusasutus.

Sel sügisel tähistab see armas haridustempel oma 20. sünnipäeva. Uut õppeaastat alustas koolipere täiesti uhiuues majas, mille valmimist oodati pikisilmi juba aastaid. Nüüd seati end sisse toredasse arhitektuuriliselt mesilaskärge meenutavasse majja, kus toimetavad usinad mesilinnud õpilaste ja personali näol, kes peavad lugu sõbralikest suhetest, käsitööst, muusikast ja õpilastele sobival õppekaval õppimisest ning on tänulikud paljude kohapealsete teraapiate ja tugiteenuste eest. Oleme jõudumööda toetanud koolielu rikastavaid projekte – soetanud keraamikapõletusahju, teraapilise mullitoru, tunnetusseina, aidanud kujundada ja trükkida õpilaste kunstitöödest valminud jõulukaarte ning seinakalendreid. Nüüd kui uhiuus maja on äsja töösse rakendatud ja kaasaegselt sisustatud, siis heale sõbrale sünnipäevale minnes tahtsime neile siiski kinkida midagi sümboolset, kuid samas südamlikku ja  tähenduslikku. Koolidirektoriga nõu pidades selgus, et nad igatsevad uut kooli lippu, sest juba mõned aastad tagasi muutus kooli nimi – Pärnu Toimetulekukoolist on saanud Pärnu Päikese Kool. Mõeldud! Tehtud!
25. oktoobril kui meie klubi esindus kooli 20. aastapäeva aktusel osales ja lahket vastuvõttu ning imelist kontserti nautis, sai president Inga Kuldmäe kooliperele üle anda uhiuue lipu, mille nõuetekohaselt valmistas Lipuvabrik. Soovime kooliperele pidulikke ja ülevaid hetki uue lipu heiskamiseks ning ikka üksteise hoidmist. Uute päikeseliste kohtumisteni, Pärnu Päikese Kool!