Guido Ratnik in memoriam 14.01.23

IN MEMORIAM: Guido Ratnik (17.06.1961 – 14.01.2023)                                                                                                          

14. jaanuaril lahkus meie seast arst, hea kaaslane ja Paikuse lionsklubi asutajaliige Guido Ratnik.

Guido pühendas kogu oma elu inimeste aitamisele ja teenimisele ning tegi seda väga professionaalselt ja väärikalt. Tema tööd arstina, juhina ja kogukonna aktiivse liikmena  ning tema Pärnumaale pühendatud elu väärikaks tunnustuseks on talle 2020. aastal omistatud Pärnumaa kõrgeim autasu – Pärnumaa Vapimärk.

Peale Tartu Ülikooli lõpetamist töötas Guido Ratnik kõrva-, nina- ja kurguarstina Pärnus,  panustades kogu Pärnumaa tervishoiuvaldkonda laiemalt. Aastatel 1994-2003 töötas Guido Ratnik Pärnumaa maakonnaarstina. Sellel ametikohal oli ta tervishoiureformi käivitajaks, üheks uue haigla ehitamise eestvedajaks ja selle sisu ümberkorraldajaks. Haigla valmimisel oli maakonnaarstil ja hilisemal kliiniku juhatajal oluline roll. Alates 07.01.2003 töötas Guido Ratnik Pärnu Haigla kirurgiakliiniku juhatajana, tehes samal ajal jätkuvalt erialast tööd  kõrva-, nina- ja kurguarstina. Patsientide arvamustest ja tagasisidest võib lugeda ainult positiivset: asjatundlik, lahke ja sõbralik, hea huumorisoonega, alati abivalmis, suurepärane ja fantastiline arst.

Vähem oluline polnud Guido Ratniku ühiskondlik tegevus. Ta on olnud Pärnu Linnavolikogu liige ja oma valdkonna professionaalsete ühingute eestvedaja. Heldelt kulutas ta oma aega  heategevusele, aidates nõrgemaid. Guido Ratnik oli lionsklubi LC Paikuse asutajaliige aastast 2001, aastatel 2007/08 ja 2021/22 oli ta klubi president. „Saa nägijaks“ aktsiooni organiseerimise ja eduka läbiviimise eest Pärnus oli ta Eesti Aasta Lioni nominent ja talle on annetatud Eesti lionsliikumise kõrge tunnustusena Rukkilille medal. Rääma päevade raames peeti Guido ja Evelin Ratniku kodus heategevuslikku Lõvipesa kodukohvikut, saadud tulu annetati haigete laste raviks ja toetuseks. Alates 2007. aastast välja antud LC Paikuse „Aasta Lioni“ tiitli pälvis Guido neljal korral.

Guido Ratnik oli suurepärane abikaasa ja väärikas eeskuju oma poegadele. Perekeskse inimesena, arstina, juhina ja heategevusele pühendunud kogukonnaliikmena oli Guido parimaks näiteks   suurepärasest inimesest ja sõbrast ning väärikast kodanikust, keda hoiame alati oma hinges ja südames.

Velid ja leedid Paikuse lionsklubist