Priipääsmed vastlatrallile

LC Tartu Toome jaanuarikuisel koosolekul kohtusime Naiste Tugi- ja Teabekeskuse töötajatega ning mõlgutasime mõtteid võimaliku koostöö üle. Arutelu tulemusel jõudsime tõdemusele, et Naiste Varjupaiga poole pöördunud lastega naistele oleks tore keerulisel ajal midagi rõõmupakkuvat kinkida ning lähenev vastlapäev pakkus selleks erinevaid võimalusi. Nii võimaldasime viiele naisele koos 17 lapsega priipääsmed osalemaks laupäeval, 18. veebruaril Eesti Põllumajandusmuuseumi korraldatud vastlatrallil. Läbi lustlike mängude tutvuti Eesti vastlatraditsioonidega – kuulati lugusid uskumustest ja kommetest, osaleti sportlikus vastlabingos, söödi hernesuppi, sõideti hoburakendiga ning sobitati sõprust muuseumis elavate loomadega. Lapsed nautisid vastlapäevaüritust väga ja olid üliõnnelikud, et neil oli võimalus sellest kõigest osa saada. Emmedel oli küll põnnide järgi parasjagu jooksmist, kuid rõõm koosolemisest ja -tegemisest oli suurem.