Lionid tegid psühhiaatriaosakonnale kingituse

Kuressaare Lions klubi mehed tõid eile haigla psühhiaatriaosakonnale suure kingituse, mis aitab patsientidel end ravil viibides paremini tunda.

Klubi esindajad Meelis Villsaar, Margus Männik ja Olev Õun saabusid haiglasse, kandes kaht kott-tooli, kaht võimlemismatti, suurt LG 55-tollist televiisorit ning väikest musta tordikujulist “kohvrit”, milles peidus tongue-trumm muusikateraapia jaoks.

Dr Parve sõnul oli suur üllatus, kui klubiliikmelt Margus Männikult tuli telefonikõne pakkumisega, et lionsid tahavad psühhiaatriaosakonda toetada.

“Panime oma personaliga pead tööle, mida meil võiks vaja olla,” ütles Parv.

Muusikaterapeut soovis tongue-trummi, tegevusjuhendaja aga soovis patsientide jaoks võimlemismatte.

“Kuna meil on televiisorimäng ja tegevuste tuba, leidsime, et seal toas võiks olla televiisor, kus mänge mängida, ja midagi, millel istuda,” rääkis dr Parv. “Nüüd on meil need asjad olemas ja oleme lionsitele selle eest väga tänulikud!”

“Kui paari aasta eest Covidi ajal korjati raha haigla aitamiseks, võttis ka meie klubi vastu otsuse oma õlg alla panna,” ütles klubi liige Olev Õun. “Samas ei tahtnud me panna seda raha ühte, ühisesse potti, vaid mõtlesime pisut oodata, et saaksime suunata oma abi sinna, kus seda tarvis on. Kui lugesime üleskutset, et inimesed saavad psühhiaatriaosakonnale annetada raamatuid, mänge ja muud vajalikku, leidsime, et nüüd on käes see hetk, kus meie kogutud raha kasutada.”

“Kuna maailmas juhtub igasuguseid asju, siis väga palju abistatakse väljapoole,” tõdes klubi president Meelis Villsaar. “See raha – ligi tuhat eurot –, mille eest need täna üle antud esemed ostetud sai, on tulnud meie kogukonnast ja mul on hea meel, et saame sellega oma kogukonda toetada.”

Kumbagi psühhiaatriaosakonna uhiuut tumesinist kott-tooli kaunistab kuldne kiri “Lions Club Kuressaare”. Selle, kas need toolid ka mugavad istuda on, proovisid osakonna juhataja dr Ene Parv ja vastutav õde Ada Jasner ka ise järele.

“Väga mugavad,” kiitis dr Parv. “Ilusad ka!”

RÕÕM NII KINGITEGIJAIL KUI KA -SAAJAIL: Kott-toole sätivad lionsite Margus Männiku ja Olev Õuna juhendamisel psühhiaatriaosakonna vastutav õde Ada Jasner ja juhataja Ene Parv, pillikotti hoiab haigla juhatuse liige Märt Kõlli, televiisorit “turvab” klubi president Meelis Villsaar.