LCIF toetab Otepääl toimuvaid Eriolümpia Euroopa suusavõistlustlust

Otepääl Tehvandil toimuvad 1.-2. märtsil Eriolümpia Euroopa suusavõistlused. „Kui kevadel selgus, et selle aasta jaanuarisse planeeritud Eriolümpia maailmamängud Kaasanis jäävad ära, siis tehti meile ettepanek korraldada selle asemel Euroopa suusavõistlused. Loomulikult võtsime pakkumise vastu ja selliste suurvõistluste korraldamine on meile suur au,” ütles Eriolümpia Eesti Ühenduse spordidirektor ja võistluste peakorraldaja Siret Kruk.

Otepää suusaradadele kogunevad 132 eriolümpia sportlast Eesti eri paigust ja veel lisaks 8 Euroopa riigist: Läti, Leedu, Holland, Sloveenia, Slovakkia, Austria, Poola ja Soome.

Eriolümpia egiidi all võistlevad intellektipuudega sportlased. Selliste võistluste korraldamine ja seal osalemine on sportlaste ja ühiskonna jaoks märgilise tähendusega: see on intellektipuudega sportlastele võimalus tunda end ühiskonna täisväärtusliku liikmena.

Koostöös Eesti Politsei- ja Piirivalveametiga toimub 1. märtsil 10.40 Eriolümpia tõrvikujooks Otepää vallamaja eest Tehvandi staadionile. Eriolümpia tõrvikujooks on üle maailma tuntud traditsioon. Politseinikud tunnustavad oma osalusega Eriolümpia tegemisi ja ühiselt kantakse ning süüdatakse avatseremoonial võistluste tuli.

Võistluste avamisel kell 11 tervitab Tehvandil kultuuriminister Piret Hartman, patroon Hannes Hermaküla ning Lions Eesti piirkonna ekskuberner Raivo Kokser kuulutab võistlused avatuks.

Eestist osaleb võistlustel Kaasani maailmamängudeks valmistunud suusakoondis ja veel 28 erinevat asutust: kooli, hoolekandekeskust, spordiklubi. Sportlased võtavad mõõtu vastavalt oma võimetele 100 m, 500 m, 1 km, 2,5 km või 5 km rajal. Lisaks toimub teatesuusatamine 4 x 1 km. Esimesel päeval toimuvad kell 12.00-15.00 eelvõistlused, mille põhjal sportlased jagatakse tulemuste järgi erinevatesse tugevusgruppidesse. Pärast võistlust jätkuvad erinevad organiseeritud tegevused Pühajärve Puhkekeskuses, kus saab nii meisterdada kui ka Eriolümpia terviseprogrammi FunFitness skriiningut teha. Teisel päeval võisteldakse juba võrdsete vastastega auhinnalistele kohtadele.

Teise päeva suusatamise finaalvõistlused algavad 2. märtsil Tehvandi suusastaadionil kell 10.00. Autasustamine toimub kell 15.00 Otepää Kultuurimajas.

LCIF eraldas Otepää võistluste korraldamiseks Eriolümpia tegevjuhi sõnul 15’000 USD, mis on märkimisväärne summa

Tiina Möll

Eriolümpia Eesti Ühendus