Kampaania: Pikema sõpruse päev!

“Pikema Sõpruse Päeva” eesmärk on panna mehed senisest rohkem hoolima iseenda ja sõprade tervisest ning kutsuda mehi üles veetma novembris üks tore päev koos sõpradega ja läbima sealjuures ka tervisekontroll. Novembrikuu jooksul oodatakse üle Eesti oma tervist kontrollima 10 000 meest- erinevaid sõpruskondi, töökollektiive, treening või muid hobigruppe ning klubisid ja teisi seltskondi. Samuti kutsutakse mehi pärast ühist meditsiiniasutuse külastamist veetma oma sõpradega aktiivne päev ühistel üritustel, võistlustel, kontsertidel või muul moel, et „Pikema Sõpruse Päevast“ jääks mälestus ning see kasvaks sõprade jaoks oodatud traditsiooniks iga aasta novembris. See on meeste ühine koosoldud aeg, et tähistada oma sõprust, head tervist ja üheskoos pikendada tervelt elatud aastaid.

“Pikema Sõpruse Päev” on ettevõtja Rain Vääna ja tema sõpruskonna vabatahtlik algatus, mille eesmärk on panna mehed senisest rohkem hoolima iseenda ja sõprade tervisest. Eestvedaja ja ellukutsuja Rain Vääna: “Eesti meeste keskmine eluiga on 8,5 aastat lühem kui Eesti naistel ja näiteks 6,7 aastat lühem kui Rootsi meestel. Mina usun, et tervena elatud aastate arvu saab tõsta. Eesti mehed käivad kuni 50. eluaastani arsti juures oluliselt vähem kui naised, seega jõuavad nad arsti juurde liiga hilja, enamasti juba tõsiste ja väljakujunenud (krooniliste) haigustega.”

KUIDAS PIKEMA SÕPRUSE PÄEVAST OSA VÕTTA?

1. Kogu kokku üks mehine punt oma sõpru/töökaaslaseid/treeningkaaslaseid.
2. Valige endale novembri jooksul üks päev, mis kõigile ühiselt sobib.
3. Koostage endale päevaplaan toredate tegevustega, mida tahaksite Pikema Sõpruse Päeva raames üheskoos teha. Ideid päeva sisustamiseks saab ka meie kodulehelt https://pikemsoprus.ee/naidispaev/
4. Valige enda seltskonnale sobiv koht tervisekontrolliks. Infot selle kohta leiab meie kodulehelt https://pikemsoprus.ee/tervisekontroll/
5. Olenevalt valitud tervisekontrolli teenuse pakkujast, registreerige ennast vajadusel tervisekontrolli. Testide tegemine on lihtne, võtab vaid hetke ja on valutu.
6. Saage kokku, veetke üks tore ja meeldejääv päev ning läbige üheskoos tervisekontroll.
7. Jagage sotsiaalmeedias pilte ja videosid oma Pikema Sõpruse Päevast ka meiega, lisades sinna juurde #PikemaSõprusePäev #PikemSõprus #FriendsForLife#KauemSõbrad #TerveMees #Mehelik
8. Kõigi kogemusi jaganud sõpruskondade vahel lähevad loosi kolm erilist auhinda: 360 KRAADI elamusi seiklejatele, Epp Kärsini Amare Luna koolitus armastajatele ja Apollo kinoelamused tugitoolisportlastele.

“Pikema Sõpruse Päeva” raames on võimalik sooritada nii tasuta kui tasulist tervisekontrolli.

“Pikema Sõpruse Päeva” meestele mõeldud tervisekontrolli paketid on kokku pandud meeste- ja laboriarstide poolt selleks, et mehed saaksid võimalikult hea ülevaate oma peamistest tervisenäitajatest. Välja on töötatud spetsiaalselt kuni 35 ja 35+ meeste tervisekontroll (hind alates 47€), mida saab teha üle Eesti järgmistes meditsiiniasutustes: SYNLAB (vaata pakette), Qvalitas (vaata pakette), Medicum (vaata pakette) ja TÜ kliinikum (vaata pakette). Kõikide pakettide juurde saavad mehed arstide poolt üldised kirjalikud kommentaarid. Lisaküsimuste või normist kõrvalekallete puhul on soovitatav võtta arsti nõustamine, mida nimetatud asutustes pakutakse. Täpsem info tasulise tervisekontrolli ja pakettide kohta on leitav “Pikema Sõpruse Päeva” kodulehelt pikemsoprus.ee või SYNLABi klienditoe numbril 17123 (E-R 8-18).

“Pikema Sõpruse Päeva” partneriteks on ka Eesti Haigekassa, Tartu Ülikooli Kliinikumi meestekliinik ja Tervise Arengu Instituut, mis käivitasid novembrist aprilli lõpuni kestva Eesti meeste tervise pilootuuringu, mille tulemusena valmib meeste terviseraport. Piloodi tulemusena soovitakse leida töötavaid lahendusi, kuidas meeste tervist parandada. Pilootprojektis tagatakse tasuta tervisekontroll kuni 3200 mehele vanuses 40-49. Haigekassa ja meestekliiniku hinnangul on tegemist vanusevahemikuga, kus esimesed terviseprobleemid hakkavad endast märku andma, kuid kus on veel võimalik elustiili muutustega oma tervise heaks palju ära teha. Rohkem infot tasuta terviseuuringus osalemise kohta leiab pikemsoprus.ee või TÜK Meestekliinikumi kodulehelt.

Tööandjaid kutsume üles andma töötajatele võimalus võtta see päev vabaks ilma töötasus kaotamata.

Pikema Sõpruse Päeva Facebooki leht- https://www.facebook.com/pikemsoprus/

Mees, kutsu oma kaaslased ühes ja veetke koos üks meeldejääv Pikema Sõpruse Päev!