President pärjas Valgetähe IV klassi teenetemärgiga kaht lionit!

Tänavu pärjas president Valgetähe IV klassi teenetemärgiga kaht silmapaistvat lionit!

Palju õnne, PID Kalle Elster! Sinu panus lionismi arengusse üle maailma on hindamatu. Oled auga ära teeninud Eesti Vabariigi Presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi!

Kalle Elster on heategevusliku Lions rahvusvahelise organisatsiooni Keila klubi asutajaliige 1994 ja president 1998.
Väljapaistva liidri ja suhtlejana valiti ta Eesti Lions piirkonna kuberneriks 2007, mil projekti „Saa nägijaks!“ raames annetati miljon krooni vastsündinute silmapõhjade kontrolli aparaadi soetamiseks ja nägemispuudega laste koolidele. Esimese eestlasena valiti ta Lions rahvusvahelise organisatsiooni juhatuse liikmeks 2012. Äsja tema eestvedamisel 1325 osalejaga 56 riigist toimunud Lions Euroopa Foorumil Tallinnas annetati 12 tuhat eurot hüpokoerte koolitamiseks 12 diabeedihaigele noorele. Foorumile anti ülikõrge hinnang – suurepärane mainekujundus Eestile!

 

Palju õnne, Ülle Juht! Ülle Juht saab Valgetähe 4. klassi teenetemärgi, kui kohaliku elu edendaja Valgamaal.

Igapäevaselt on Ülle Valga kultuuri- ja huvialakeskuse direktor. Ülle Juhi eestvedamisel on Valgamaal korraldatud hulk silmapaistvaid kultuuriüritusi. Näiteks on ta aluse pannud Valga suvisele suursündmusele Jõekääru kontserdile. Tema tegevus on kaasa aidanud ka sellele, et Valgast on saanud arvestatav tegija Eesti laadamaastikul.

 

Teenetemärkide üleandmisel avanes PID Kalle Elsteril hea võimalus tutvustada lionismi laiemalt, andes IP Jung Yul Choi nimel Vabariigi Presidendile rahvusvahelise rahuplakati eelmise aasta vôitja tômmise. Jälle üks suur lõvitegu!

 

Rohkem pilte teenetemärkide üleandmise tseremoonialt saab sirvida siit.