Teeme pai! Kodanikualgatus kogub raha meie tervise eest võitlevatele õdedele ja hooldustöötajatele, et saata nad suvel Eestisse puhkama!

Kõlab tuttavalt, justkui TÄNUKÕNE taaselustamine! Pai eestvedajad pöörduvad lionite poole:

 

 

Hea sõber!

Kirjutame Sulle täna, et kutsuda Sind üheskoos meiega Eesti tublidele eesliinitöötajatele PAI tegema.

 

PAI on kodanikualgatus – reaalne, silmale nähtav ja käega katsutav tänuavaldus õdedele ja hooldustöötatajatele, kes hoolitsevad meie tervise eest ja võitlevad pandeemias meie elude eest, tehes oma tööd peamiselt nähtamatult. Sõltumata sellest, millises linnas, vallas, haiglas või hooldekodus õed ja hooldustöötajad täna igapäevaselt tegutsevad, tahame me kinkida neile oma tänu koos reaalse emotsiooniga. Kui paljudeni me oma ettevõtmisega jõuame, sõltub Sinu ja meie kõigi panusest. Eestis on õdesid ja hooldustöötajaid ligi 17 000 ja neid on ikka liiga vähe!

Algatusega loome ja võtame kasutusele PAI kaardid, mida õed ja hooldustöötajad saavad kasutada PAI algatusega liitunud turismi-, kultuuri- ja meelelahutusettevõtetes üle Eesti käesoleva aasta lõpuni, võttes aja maha tööst ja muredest pisikeseks puhkuseks.  Ühtlasi juhime avalikkuse ja riigijuhtide tähelepanu vajadusele meie õdede ja hooldustöötajate töötingimuste parandamiseks, töö väärtustamiseks ja sissetulekute suurendamiseks. See kriis on äratuskell, mis näitab väga teravalt juba aastaid kestnud õdede ja hooldustöötajate puuduse suurust Eesti tervishoiusüsteemis.

Meie algatus saab teoks vaid sadade tublide inimeste ja ettevõtete toel ja koostöös.

Igaüks saab annetada

Algatuse partneriks on Sihtasutus Kuressaare Haigla Toetusfond, mis konverteerib annetuse ilma teenustasu võtmata edasi PAI kaartideks. Fond on seisuga 01.04.2021 Maksu- ja Tolliameti tulumaksusoodustusega ühingute nimekirjas, seega on annetused maksuvabad ja märgitavad teie 2021. aasta tuludeklaratsioonis. Meie partneri juures Coop Pangas on avatud Sihtasutusele Kuressaare Haigla Toetusfond eraldi arveldusarve EE824204278618211200, kuhu annetust tehes lisa märksõna ”PAI”.

Meil on väga hea meel, kui leiate võimaluse meie ühise Eesti eesliinitöötajate heaolu toetamiseks ja PAI kampaaniale annetuse tegemiseks. Iga euro on hinnatud ja annab võimaluse teha pai suuremale hulgale õdedele ja hooldustöötajatele! Algatuse raames jagatava PAI kaardi väärtuseks on planeeritud 100 eurot. Sõltuvalt annetustest kaalume eraldi kultuurisektorisse suunatud kaardi väljastamist, et pöörata tähelepanu keerulisele olukorrale selles valdkonnas ning ulatada abikäsi ka meie loomeinimestele. Teretulnud on nii eraisikute kui ka juriidiliste isikute panused. Loeb igaühe osavõtt.  NB! Kõigi annetajate nimed avalikustatakse Eesti Õdede Liidu kodulehel alates 7. aprillist 2021 aadressil www.ena.ee/pai

Kui soovid annetuse tegemisel jääda anonüümseks, märgi see info kindlasti maksekorraldusel.

PAI annetusi ootame kuni 1. juunini 2021. aastal. PAI kaartide jagamine on planeeritud mais ja juunis ning nende kasutamise periood on 1. juunist kuni 31. detsembrini 2021.a.

 Soovid osaleda algatuses ning pakkuda omalt poolt PAI saajatele teenust või soodustust?

Osalemiseks PAI algatuses lisa oma kodulehele info, mida Sinu ettevõte PAI kaardile lisaks pakub – siis tekib Sul õigus kasutada PAI logo. Kodulehe link, kus jagad lisasoodustuse ja kampaania infot, edasta aadressile teemepai@gmail.com, siis saame ka ise täiendavalt pakutava kohta PAI saajatele infot edastada. Küsimuste korral kirjuta lahkelt samale aadressile.

Tule tee koos meiega eesliinitöötajatele PAI, toeta Eesti turismi-, kultuuri- ja meelelahutusettevõtteid ning jaga infot algatuse kohta ka lähedaste, sõprade ja kolleegidega!

 

Täname!

PAI algatajad,

Siiri Rannama, SA Kuressaare Haigla Toetusfondi juhataja

Meelis Kubits, Kultuuripartnerluse SA juhataja

Katri Link, kodanikualgatuse 500Kleiti korraldaja