Ukraina õhtu Paide lõviklubis

21. oktoobril toimus LC Paide Bastionis Ukraina teemaline õhtu. Külalisena oli kohal Ukraina kirurg Sergei Panashenko, kelle praksis on täna mitmes Eestimaa haiglas. Õhtu algas traditsiooniliselt sünnipäevaliste õnnitlemisega ja ühislauluga.

Aasta lioni tiitel koos tunnustusega anti üle klubisektetär Kersten Kattaile. Veel tunnustati innukat spordiorganisaatorit Taivo Kivimäed. Klubiõhtu ametlikus osas rääkis president Kurre klubi eesseisvatest ettevõtmistest ja klubi sünnipäeva ettevalmistamisest.

Klubisse võeti vastu ühehäälselt uus lion, keda esitles veli Vello Talviste.

Õhtu põhiosas toimus vestlus Ukraina teemadel. Külaline rääkis Ukraina elust ja olust. Kirurg viibis käesoleval aastal mitu kuud oma kodumaal ja ravis lahingutes kannatada saanuid. Tänaseks on tema perekond asunud elama Paidesse. Õhtu lahutamatu osa oli Ukraina rahvustoitude söömine. Ukraina toidumeister Valentina Tiora, kes töötab Wittensteini muuseumis, oli valmistanud erinevaid toite – kuulsat borši, küpsetisi ja traditsioonilist magustoitu. Valentina saabus sõjakoleduste eest Eestisse märtsikuus.

President Kurre tänas Ukrainlastest külalisi ja õhtul osalejaid.

Klubi pressisekretär Raivo Raja