Otepääl toimusid Eriolümpia Euroopa suusavõistlused

Otepääl Tehvandil toimusid 1.-2. märtsil Eriolümpia Euroopa suusavõistlused. „Tänane presidendi visiit oli võistlemise kõrval meie tipphetk,“ rõõmustas esimees Andres Pool. President Karis märkas eriolümpia sportlaste positiivsust ja rõõmu. Seda toetasid Tehvandi staadioni suurepärased olud ja päikesepaiste.

Otepää suusaradadele kogunesid 132 eriolümpia sportlast Eesti eri paigust ja veel lisaks 8 Euroopa riigist: Läti, Leedu, Holland, Sloveenia, Slovakkia, Austria, Poola ja Soome.

Koostöös Eesti Politsei- ja Piirivalveametiga toimus Eriolümpia tõrvikujooks Otepää vallamaja eest Tehvandi staadionile. Politseinikud tunnustavad oma osalusega Eriolümpia tegemisi ja ühiselt kanti ning süüdati avatseremoonial võistluste tuli.

Võistluste avamisel tervitas Tehvandil kultuuriminister Piret Hartman, patroon Hannes Hermaküla, Lions Eesti piirkonna ekskuberner Raivo Kokser.

Eestist osales võistlustel Kaasani maailmamängudeks valmistunud suusakoondis ja veel 28 erinevat asutust: kooli, hoolekandekeskust, spordiklubi. Sportlased võtsid mõõtu vastavalt oma võimetele 100 m, 500 m, 1 km, 2,5 km või 5 km rajal. Lisaks toimus teatesuusatamine 4 x 1 km.

Meeleolukal autasustamistseremoonial aitasid medaleid jagada Eriolümpia esimees Andres Pool, Urmas Paju, Euroopa Eriolümpia esindaja Mirek Krogulec, Eesti Lions asekuberner Tõnu Muru, ekskuberner Raivo Kokser. Välisdelegatsioonid viivad kodudesse Eesti külalislahkuse ja soojuse. Eestlased said kodus uhke võimaluse võistelda rahvusvahelistel võistlustel.

Tiina Möll

Eriolümpia Eesti Ühendus

5342 5444

www.eeo.ee

Scroll to Top