Rahuplakati võistluse kokkuvõte

2022/23 aasta Rahuplakatite võistluse teemaks oli sel aastal „Lead with Compassion“ ehk „Kaastundest kantud“.

Teist aastat organiseeris võitlust ja korraldas infovahetust LC Pärnu Koidula.

Konkursile laekus ligi viiskümmend eriilmelist tööd kümmekonnalt klubilt. Võitja selgitas välja zürii koosseisus  kunstiõpetaja Tiiu Leis, noorsootöötaja Reet Palm-Killing,  meditsiinitöötaja Inga Kuldmäe,  kultuuritöötaja Ann Eichhorst,  ettevõtja Terje Võrk.

Žürii valis võidutööks välja Saue Gümnaasiumi ja Saue Kunstikooli 6 c klassi õpilase Gertrud Pärna töö. Töö eristus teistest kõrge kunstilise taseme ja originaalsuse poolest ning kandis žürii arvates kõige paremini edasi konkursi juhtlauset.

Võidutöö saadeti Ameerikasse Illionoisi, et konkureerida rahvusvahelisel konkursil.

Konkursi võitjat autasustatakse igal aastal  rahvusvahelise tänuga, piirkonna võitja sai traditsiooniliselt autasuks Kadrioru kunstimuuseumi külastuse perepileti- https://pood.ekm.ee/et/perepilet-kadrioru-kunstimuuseum.

Piirkondlikud Lions klubid tänasid osalejaid omalt poolt eraldi tähelepanuga. LC Saue korraldas novembris piirkonna parimate tööde näituse Saue vallamajas ning seda kajastas kohalik press.