Aasta tegu 2020/2021 nominent nr 4: LC TALLINN KRISTIINE “Tänavaraamatukogude rajamine Kristiine linnaosas”

LC Tallinn Kristiine “Tänavaraamatukogude rajamine Kristiine linnaosas”


Projekti eesmärk: Raamatute laenutamise/lugemise võimalus kõigile Kristiine kogukonna liikmetele.

Projekti kirjeldus:
Meil kõikidel on kodus vanu raamatuid ja reeglina viiakse need utiliseerimiseks vanapaberisse. Need raamatud on tihtipeale vägagi väärtuslikud ja sisaldavad endis palju head lugemist.
Meil tärkas idee neid raamatuid saata nn teisele ringile ja pakkuda Kristiine kogukonnale nende raamatute abil mõnusat ajaviidet.

Esimene tänavaraamatukogu avati 2020 novembris Heateo päeval Löwenruh pargis. Tänavaraamatukogu avamise juures oli ka meie patroon Elina Netšajeva ja kuberner Enno Rõõs. Samuti oli kohal Kristiine LV vanem Jaanus Riibe. Avamise üritust kajastati ka Kristiine linnaosa ajalehes ja sotsiaalmeedias.

Avamisüritusest leiate video siit: https://www.youtube.com/watch?v=EsD67-uCM2Q

Raamatukogu elujõulisuse tagamiseks oleme klubiliikmete vahel jaganud nn korrapidaja ametid, kes raamatukogu hingeelul silma peal hoiavad. Saame positiivselt tõdeda, et selline raamatukogu formaat on vägagi elujõuline. Nii Kristiine klubi kui ka kogukonna liikmed ise toovad sinna raamatuid ja jagavad selliselt mõnusat lugemist teiste kogukonna liikmetega. Oleme meie poolt lisatavad raamatud märgistanud LC Tallinn Kristiine templiga ja nii saame jälgida kui suur osa raamatutest tuuakse juurde kogukonna liikmete poolt. Oleme kuni tänaseni suunanud teisele ringile hinnanguliselt 800 raamatut ja pakkunud väärtuslikku ajaviidet 1200le perele.

Kokkuvõttes saame tõdeda projekti edukust ja detsembris 2021 a avasine järjekordse tänavaraamatukogu Kristiine linnaosa Lille asumis. Selle asukoha osas tegime tihedat koostööd Kristiine linanaos asumiseltside esindajatega ja korraldasime ettepanekute kogumise Kristiine linnaosa FB lehel. Käesoleval aastal plaanime avada veel ühe tänavaraamatukogu.
Oleme uhked saavutatu üle ja soovime esitada selle projekti Aasta Tegu konkursile jagamaks meie kogemusi teise klubidega.

Lugupidamisega,
Kristjan Kivipalu
President
LC Tallinn Kristiine