Kuberneri infokiri august 2020: Lükkame aasta käima!

Head lionid, leod, leedid ja kaaslased

Lions-aasta 2020-2021 on alanud erilisel moel, isegi nii, et mul ei ole Teile esitleda traditsioonilist pilti koos maailma presidendiga. Osalesin küll St.Charles`i koolitusel ja selle kavasse kuuluval presidendi fotosessioonil kuid tulevane president ei saanudki ametisse ja olemasolev jäi kursust kordama. Ehk siis minu foto on tehtud võimaliku uue presidendiga kes võib-olla vannutatakse ametisse Montrealis 2021. See-eest on aga ilus foto ametiketi üleandmisest iidses Paide vallitornis mis oli sellisel moel esmakordne sündmus.

Ei toimunud meie Lions Galat ja ära jäid perepäevad. Eelmise hooaja viimase juhatuse laiendatud koosoleku saime siiski peetud välisõhus. Kõigest hoolimata oli möödunud lions-aasta väga sündmusterohke ja meenutamist väärt.
Tänan kõiki lioneid ja loomulikult kogu Euroopa Foorumi korraldustiimi kõigi aegade parima foorumi eest. Latt sai nii kõrgele, et teised riigid enam korraldada ei julge! Meedia huvi sündmuse vastu oli leige kuid meile endile andis see hindamatu kogemuse. Selle aasta piirkonna juhtkonda ja toimkondadesse on kaasatud suur hulk foorumi kogemustega lioneid kes on valmis panustama nüüd ja tulevikus.

Üle sai antud juba aastal 2018 alustatud projektile eraldatud grant 100000.00 $. Eelmisse lions-aastasse jääb veel uue kodulehe valmimine ning esimene üleriigiline kampaania „Tänukõne kiirabile“ ning alustas Tallinn Kakumäe klubi.

Meie selle aasta ülesanded, teemad:

Liikmeskond

Lõpetasime eelmise aasta 1097 lioniga ning 56 klubiga. Nagu klassikud ütlevad – siit on ainult edasi minna. Ja seda me juba teeme. Täna on meid 1127. Registreeritud sai Tallinn Kakumäe naisteklubi 26 asutajaliikmega! Uus klubi pärast viieaastast vaheaega! Asutamisel on veel kolm uut klubi ja esimene spetsiaalklubi. Lisandunud on liikmeid klubidesse. Kuni aasta lõpuni ei võeta LCI poolt uue liikme sisseastumismaksu. Kasutame selle hetke ära.

Meie tuntus
Oleme suurim ja tuntuim heategevusorganisatsioon Eestis ( visioon )
Ja miks ei ole – suurim oleme kindlalt ja tuntuimaks saamise nimel oleme valmis pingutama.
Lionism Eestis on üks hästi hoitud saladus ( Liis Klaar – Milano 2019 ).
Selles lauses on tõetera. Võtame asja käsile ja hakkame saladuse loori kergitama.
• Anname teada kes me oleme, mida teeme ja miks me seda teeme.
• Näitame endid linnapildis – koosolekute paikadesse info – siin kohtuvad lionid. Autodele ilusad kleepsud. Esimesed autod juba kleebitud ja ka põnevat tagasisidet tulnud – meie moto on lahkus loeb aga tulemas on WRC ralli etapp Eestis – ning rallihuvilistel küsimus: kuhu siis lahkus Loeb ( Sebastian).
• Viime läbi kollase lille kampaania
• Rahvusooper Estoniaga kontserdisari Lahkus loeb
• Võistlussari Lõvisüda vajab taaskäivitamist – võistlevad isad – pojad, emad-tütred
• 13. novembril 2020 tähistame ülemailmset lahkuse päeva koos Leedu ja Soome lionitega üle telesilla. Kutsume kogukonnad ja kogu eesti rahva tähistama lahkuse päeva
• 12.juunil 2021 Lõpetame hooaja suure heategevusliku rock-kontserdiga Eestimaa südames
Aga miks me tahame olla tuntuimad. See oleks tunnustus kõigile meile kes me oleme aastaid teinud ja teeme jätkuvalt head. Tuntud ja suure organisatsiooniga tahavad ja julgevad liitud uued inimesed.

Moto: Lahkus loeb
Ülemaailmset lahkuse päeva on hakatud tähistama alates 1998, alguse sai see Austraaliast. Sellel päeval püüavad inimesed olla üksteise vastu lahkemad kui ehk tavaolukorras. Paljudes riikides on selle päeva tähistamine viidud ka koolide programmidesse. Meie väikesel Eestimaal on juba mõnda aega kogukonnakriis – inimesed ei taha enam midagi teha sest saavad aru, et nendest ei sõltu midagi. Sõltub aga küll. Anname selle usu kõigepealt endile ja siis ka teistele tagasi. Kuidas ütles Judge Haynes H.Townsend „ Kui igaüks meist teeks iga päev mõne juhusliku lahke teo, avaldaks see maailmale tohutut mõju“.
Muutume Ise paremaks, meie eeskujul saavad ka teised paremaks ja kokku kogukonnad ja maailm paremaks. Hoiame seda juhtmõtet kogu aasta oma tegemiste suunajana.

Nimetame sel aastal heateopäeva lahkuse päevaks ja kutsume kõiki eestimaalased üheskoos tähistama lahkuse päeva 13.novembril!

Oma tegemistest teada andmine
• Eelkõige on meil vaja seda endile, et me kõik teaksime millega head lionid teistest klubidest tegelevad.
• Teisalt – kui oma tegemistest teavitame kogukonda ja üldsust siis ei ole on võimalik küsida – mida need lõvid teevad ja miks.
• Kolmandaks – oleme kokku leppinud juba aasta tagasi, et hinnastame heategevuseks tehtud tunnid ( 20€/h) ning saame hinnata ka meie panust rahaliselt. Toetuste küsimisel on alati toetajaid huvitanud, kui palju te ka raha kaasate.
• Neljandaks on loomulikult äärmiselt tähtis, et meie tegevused saavad ülesse ka peamaja lehele. Peamaja grantide küsimise eelduseks on aktiivne lionstegevus.

Lõppsõna
LC Paide Bastioni klubi baasil on moodustatud tegus korraldustoimkond kelle ülesandeks on tagada kogu hooaja tegevuste kindlustamine ja lions-aasta traditsiooniliste ürituste nagu Gala ja Perepäevad ettevalmistamine ja läbiviimine. Piirkonna juhtkond koosneb tänavu järjekordselt tublidest ja kogemustega lions liidritest kelledest 1/3 on õrnema soo esindajad nagu ka kogu meie liikmeskonna koosseis ette näeb. Vaadates piirkonna tegevuskalendrit siis siin on väljakutset rohkem kui küll. Me oleme olnud siiani tublid ja oleme seda ka edaspidi, sest me oleme lionid.

Lahkus loeb!

Enno Rõõs, Eesti Lions Piirkonna Kuberner 2020/2021