Teeme kokkuvõtted 2021/22 lionsaasta esimesest piirkonna koosolekust ja liidrite koolitusest

Piirkonna avakoosolek ja liidrite koolitus on möödas. Loodan, et osalejad jäid rahule ja said ka olulist nii enda kui ka klubi jaoks. Tempo oli kiire ja ettekandeid palju, aga selline see algus on.

Teeme toimekast päevast siia kokkuvõtte teemade kaupa.

1VDG Alar Rästa kõneles teemal Millal teha head?:

Tõepoolest, koosolekutel me valime klubi juhtorganeid, kinnitame tööplaani, suhtleme, sööme-joome. Aga millal me teeme head? Küsimus täiesti õigustatud ja alati päevakohane.
Klubil peaks olema paigas fookus, mida konkreetsem see on, seda parem. Näiteks meie klubi on abistanud kuulmispuuetega laste liitu, Rummussaare talu korrashoidmisega, Kurtide koolile vajalike õppevahendite soetamisega. Ka üksikuid abivajajaid oleme aidanud. Mulle meeldib, kui klubil on oma n.ö firmaüritus: mida igal aastal läbi viiakse, mida abivajajad ootavad ja abistajad samuti.
Ja tunnustage lioneid, kes meie tegevuses kaasa löövad!

 

DC Arne Sõna “Heategevus osakonna juhataja”:

Heategevust tuleb teha nii, et ka ise sellest rõõmu ja rahuldust tunned. Koos teiste klubide ja piirkonnana saab teha suuremaid heategusid.
Heategevust tuleb teha tegelikult, mitte teistele näitamsieks ja peeglisse tuleb vaadata, enne kui rääkida “mina tegin” vormis heategevusest.

Virtuaalne rahapall on lahkusloeb.ee ja see on kasutamiseks 24/7/365 kõikidele lionitele!

RC Lily Allas, Lahke naeratus loeb projektijuht:

2021 aasta Lahkuse päeva tähistame üleriigilise projektiga “Lahke naeratus loeb” ning kingime kõikidele 1.klassi lastele Lahkus Loeb logoga kingikoti. Koti sisuks on hambahari, hambapasta, hambapesupäevik ja suuhügieeni meelespea, lions flaier ning lõvihelkur. Meie klubide toetus tagab projektile eduka tulemuse ja u. 14 000 Eesti last meelespidav kingitus annab võimaluse heategevust erinevates meediakanalites esile tuua ning selle kaudu lionsliikumise tuntust ja nähtavust tõsta.

DC Ann Eichhorst, Rahuplakati konkursi eestvedaja:

Seoses ülemaailmse pandeemiaga, peame märkama üksteist, oma kogukonda ja ka kogu maailma varasemast veelgi enam. Sellest tulenevalt on Rahuplakati konkursi teema sellel korral – “We Are All Connected” ehk “Me Oleme Kõik Omavahel Seotud”.

PDG Arvi Perv:

Eesti on saanud 2019 aastal LCIF fondist 100 000 USA dollarit Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse taastusravi aparatuuri soetuseks (uudise selle kohta leiad siit). Selleks, et selliseid panuseid veel Eestisse tuua, on oluline et ka me ise LCIF-i panustaks. Eesmärk võiks olla minimaalselt 5 eurot iga lioni kohta aastas. Üks võimalik idee selle raha kogumiseks võiks olla 1€ panus LCIF kasuks igalt klubiõhtul joodud õllelt. Ka väike annetus on abiks ja see hoiab meid rahvusvahelises pildis!

PRC Raivo Vilbaste, PR toimkond:

Uudiskiri on hea ikka lahti ka teha, mitte ainult pealkirja lugeda😉. Küsi klubiõhtul klubikaaslastelt kas ka nemad saavad uudiskirja, kui vastus on eitav, siis õpeta neile kuidas see oma Googli meilikastist üles leida!
Kas panid kalendrisse kirja:  22-24. juuli 2022 kohtumispaik: KOPRA TALU!

PID Kalle Elster mõtted lionismist:

  • oleme aktiivne osa rahvusvahelise lionsliikumise maailmast
  • Muutused algavad Sinust. Elab klubi, elab lionism!
  • Helen Keller 1925: Lionid on Pimedate rüütlid ristisõjas pimeduse vastu
  • Aitame südamest ja südamega, kasutades selleks oma kallimat vara!

GMT Brigitta Leif:

Vaadake üle oma klubi KODUKORD pilguga kuidas täpselt teie klubisse liikmeid vastu võetakse. Miks uued liikmed võiks just teie klubisse tulla? Kuidas uusi liikmeid tutvustatakse ja klubisse integreeritakse? Kes on guiding-lion klubis uuele liikmele? Kas hääletamine on salajane või mitte? Mitu vastu häält takistab uue liikme lisandumist? Leppige kokku ja dokumenteerige ka klubist välja astumise ette ütlemise tähtaeg.
Uute liikmete otsimisel, ärge unustage ka olemasolevaid, kes oma aega ja tahtmist muude tegemiste kõrval panustavad. Kõigil liikmetel peaks olema mingi tegevus, ülesanne, mis talle huvi pakub. Ärge unustage klubiõhtutel ka huvitavaid tegemisi ja mõnusat õhkkonda. Iga klubi on selle aasta presidendi nägu! Presidendid, juhtige oma klubi inimesi ikka innuga ja innustavalt!

Kaie Trump, LC Tallinn Reval president:

Tegevusraportit (activity report) peamaja lehel tuleb klubi sekretäril täita järjepidevalt igal kuul. Näitame peamajale, kui aktiivne meie piirkond on ja kui tuleb vajadus peamaja poole (rahalise)abi järele kätte sirutada, siis on kaunis ja teguderohke tegevuste ajalugu ette näidata. Kes hätta jääb, siis Heili Tõnisson (CS@lions.ee) aitab!

ZC Mari-Liis Vihul:

Julgustage klubis üksteist ette võtma ja eest vedama erinevaid projekte, olge üksteisele toeks. Julgege muutuda, ärge klammerduge möödunud aegade edusse. Julged lionid teevad ägedad projekte, edu elamus julgustab ette võtma järjest suuremaid projekte. Julged lionid, ägedad projektid omakorda meelitavad ligi uusi ettevõtlikke liikmeid. Kasutame üksteise eduelamusi oma ideede genereerimisel, kogu mõtteid siit: https://lionsreval.ee/projektid/

Peeter Paisuots, LC Pärnu Strand:

Minu kolm olulist soovitust tsooni regiooni juhtidele:

  1. olla Lion tähendab vabatahtlikult võetud kohustust!
  2. ägedat kohustust on palju lihtsam võtta. Seega leia midagi, mis just sind motiveerib, käima tõmbab (kui Kuberner Siiri säravatest silmadest väheks jääb)! Sul peab olema LAHE!
  3. juhi olukorda ise ning selleks pane aastaplaan (oma ägedate kohustustega) paika.

DC Arne Sõna kutsub üles kaasa lööma, et käivitada projekt “TERVE EESTI LIIGUB”:

Lions liigub 100km kuus ja hoiab sellega endast diabeedi eemale! Tule kampa üksi või kogu klubiga, mõtleme koos kuidas käivitada üle Eestilist liikumisharjumust. Üheks mõtteks sel teel on kutsuda koolilapsi kasutama liikumisäppi The Fitsphere!

ZC Mari-Liis Vihul kutsub üles kaasa lööma, et käivitada projekt “TERVE EESTIGA VÄHI VASTU VOL3”

Aitame Vähiliidul koguda 100 000 eurot ja/või leida igakuiseid annetajaid 5000 euro jagu. Vähk on puudutanud ilmselt meist igaüht lähemalt või kaugemalt. See on teema mis kõnetab inimesi, annab võimaluse meil, lionitel, organisatsioonina välja paista ja teha Eesti ühiskonnale miskit väga olulist. Tule kampa üksi või klubina – paneme plaani kokku!

Kõik slaidid on sirvitavad liikmete veebis!