Algab rahvusvaheline Rahuplakati konkurss „Julgus unistada“

Osale rahvusvahelisel Rahuplakati konkursil „Julgus unistada“ !

Kolmandat aastakümmet korraldatava plakatikonkursi eesmärk on tugevdada üksteisemõistmist, tolerantsi ja rahuarmastust. Soovime, et rahust mõtlevad noored väljendaksid oma loominguga, mida see neile tähendab ja jagaksid maailmaga oma ettekujutust sellest.

Konkursi võitjat autasustatakse rahvusvahelise tänuga, kohaliku piirkonna võitja saab traditsiooniliselt autasuks Kadrioru kunstimuuseumi külastuse perepileti- https://pood.ekm.ee/et/perepilet-kadrioru-kunstimuuseum.

Piirkondlikud Lions klubid võivad osalejaid tänada omalt poolt eraldi tähelepanuga, korraldada piirkonna kunstitöödest näitusi ja korraldada tänuüritusi. Piirkonna parimad tööd leiavad auväärse näitusesaali Pärnu Kunstigaleriis 2023. aasta detsembris.

Rahuplakati konkursi 2023/2024 reeglid ja tingimused:

2023/2024. aasta võistluse teema „Dare to Dream“ ehk „Julgus unistada“

  1. Osalejad peavad olema 11 – 13 aastased seisuga 15. november 2023. a., s.t sünnikuupäevad peavad jääma vahemikku 16. november 2009. a kuni 15. november 2012. a
  2. 01.11.2023 – tähtaeg, milleks kool, kunstiring või muu osalev organisatsioon peab valminud tööd saatma
  3. 15.11.2023 – tähtaeg, milleks klubi peab väljavalitud võidutöö saatma Rahuplakatite võistlust organiseerivale Lions klubide toimkonnale aadressil:

Lions Club Pärnu Koidula Kristi Johanson
Kuninga 25
80014, Pärnu

Victoria Hotell

3. 20. november 2023. a. – rahuplakatite võistlust organiseeriv toimkond kutsub kokku žürii, mis valib rahvusvahelisele žüriile esitamiseks ühe plakati. Zürii hindab töö originaalsust, kunstilist väärtust ja väljendusrikkust lähtudes konkursi teemast.

4. 1.detsember 2023.a. – toimkond saadab võiduplakati rahvusvahelisele žüriile. 5. 01.02.2024 – Rahvusvahelise konkursi võitjad on välja kuulutatud

Kunstitööde reeglid ja tingimused:

1. Töö ei või olla väiksem kui 33 x 50 cm ja mitte suurem kui 50 x 60 cm. NB! Palun mõõtudest kinni pidada, ärge kasutage A3 paberit! Väiksemad või suuremad tööd ei osale konkursil ka juhul kui nad on kunstiliselt kõrgel tasemel.

2. Töö ei tohi olla raamitud ega tugevdatud alusel.
3. Iga osaleja saab esitada ühe töö.
4. Töö peab olema õpilase originaallooming ja iseseisvalt tehtud.

5. Kõik vahendid kunstitöö teostamiseks lubatud. Määrivad vahendid (pastellid jm) peavad olema kaetud värvi kinnitamiseks sobiva vahendiga, töö ei tohi olla kiletatud/lamineeritud.

6. Kolmemõõtmelisi töid ei aktsepteerita. Samuti ei tohi liimida ega kinnitada tööle erinevaid lisandeid.

7. Töö peab olema teostatud materjalil, mida saab rullituna transportida vutlaris. Tööd ei tohi kokku murda ega voltida.

8. Töö esiküljele ei tohi olla kirjutatud ei nime ega numbreid. Töö autori nimi ja andmed peavad olema kirjutatud töö tagaküljele.

9. Töö tagaküljele kirjutada trükitähtedes: 1) õpilase ees- ja perekonnanimi;
2) kool ja klass või kunstiring;
3) sünniaasta, kuu ja päev;

4) klubi nimi, kes võistlust korraldab.
NB! Palun väga täpselt tööde reeglitest ja tingimustest kinni pidada.
Lisainfo saamiseks võib pöörduda feiperix@gmail.com, tel: 5641652, LC Pärnu Koidula

Juhendi pdf versioonis saab allalaadida siit 

Varasemate võidutöödega saab tutvuda järgneval lingil https://www.lionsclubs.org/en/peace-poster-winners