Valga lõvinaised toetavad laste vaimset tervist

LC Valga Säde naised on klubi prioriteediks seadnud laste vaimse tervise toetamise ning tugevdamise. Eelmisel aastal kutsuti ellu laste vaimse tervise seminar „Ennetada, märgata ja sekkuda“, mis suure huvi tõttu kohe konverentsi mõõtmed võttis. Saanud positiivset ja julgustavat tagasisidet, tehti aasta otsa tööd, et järgmisel aastal uue fookusega konverents korraldada.

24. novembril toimuski Valga Kultuuri-ja Huvialakeskuses teine laste vaimse terve konverents „Vaimse tervise tööriistakast – ennetada, märgata, sekkuda – isade vaatenurk“. Saali oodati ka seekord lapsevanemaid, lastega töötavaid inimesi, kaasamõtlejaid ning eriti olid oodatud isad ja vanaisad. Sädenaised soovisid esile tõsta isade rolli lapse kasvamise loos ning tuua kuulajateni mehelikku vaatenurka.

Konverentsipäev näitas, et teema kõnetab paljusid – saalis oli taas 150 kuulajat nii Valga vallast kui kaugematestki paikadest. Rõõm oli näha, et esimesed külalised olid just mehed ning teadlikult oli kutsutud ka lavale rääkima vaid mehed. Esinejate nimekiri veenis kuulajaid, et tegemist on informatiivse ja kasuliku konverentsiga.

Ühiskonnaelu tegelase Mart Kase eestvedamisel kutsuti lavale rääkima kirjanik Sass Henno lapsepõlve vundamendi loomisest, androloog Sven Tennisberg TÜ Kliinikumist tõi välja poiste mured, Illimar Pilt ja Kristo Tuurmann panid tööle kõigi mürgeldamismootori ning kogu saal möllas kaasa, ajuteadlane Jaan aru lähenes teaduslikuma ning veebipolitseinik Janar Koemets politseiniku nurga alt laste vaimsele tervisele ning päeva lõpetas vanemlusmentor Tanel Jäppinen oma kogemuslugudega.

LC Valga Säde näeb konverentsil räägitu ning kuulajate tagasiside põhjal, et laste vaimse tervise toetamine on äärmiselt oluline ning läbi selle muutuvad nii perekonnad kui ühiskond tugevamaks.

LC Valga Säde teab, et lahkus loeb!

Ülevaade konverentsist ka LC Valga Säde Facebookis
https://www.facebook.com/profile.php?id=100066511749034

Scroll to Top