Konkursi AASTA TEGU 2020 kandidaat LC Rocca al Mare Lions Klubi

Konkursi AASTA TEGU 2020 nominent: LC Rocca al Mare Lions Klubi

Õismäe raba terviseraja rajamine

Esitame konkursile meie klubi ideel ja initsiatiivil rajatud Õismäe raba terviseraja rajamise Tallinnas, Haabersti linnaosas.
Terviseraja rajamine meie klubi kodupiirkonda oli meie Lions plaanides alates klubi asutamisest 2010 aastal, kuid selle teostamiseks kulus kokku 9 aastat planeerimist, asjaajamist, suhtlemist erinevate osapooltega ning lõpetuseks juba ka värskelt valminud terviserajal ürituste korraldamisi.
Vaatamata sellele, et Haabersti linnaosa ning ennekõike Kakumäe poolsaart, kus terviserada nüüdseks paikneb, saab pidada roheliseks piirkonnaks, siis piirkonnas looduses paiknevad terviserajad puudusid. Seevastu oli piirkonnas vähese kasutusega Õismäe raba, milles üksnes valgustamata, hooldamata ja ka prügiga reostatud metsateed.
LC Rocca Al Mare initsiatiivil ja eestvedamisel toimusid alljärgnevad põhilised tegevused, mis lõpptulemina tegid võimalikuks terviseraja valmimise:

• Korduvalt läbiviidud Teeme ära! koristustalgud tulevase terviseraja territooriumil;
• Suhtlus linna ja riigiga, et seni riigi omanduses maa antakse üle Tallinna linnale;
• Suhtlus Sihtasutusega Terviserajad terviseraja rajamise ideele ning teostamisele toetuse saamiseks, mille tulemusena valmis 2 kilomeetrise valgustatud terviseraja, juurdepääsuteede ja parklate projekt;
• Arvukas suhtlus Haabersti linnaosaga ja Tallinna linnavalitsusega ning erinevate ametkondadega, et leida toetus ning rahastus terviseraja valmisehitamiseks;
• Suhtlus kohalike elanikega projekti tutvustamisel ning tegevuse selgitamisel;
• Tervisespordi ürituste korraldamine raja kasutamise ja lions-liikumise propageerimiseks.

Tallinna linn eraldas aastal 2018 tervisraja ehituseks vajalikud eelarvelised vahendid ning rada ehitati valmis 2019. aastaks, pidulik avamine toimus 20.08.2019. Terviseraja rajamise eelarve oli üle 0,5 miljoni euro!

LC Rocca Al Mare korraldas juba 2019. aasta kevadel terviserajal lastele suunatud Sõbrajooksu, mille käigus tutvustasime lions-liikumist lapsevanematele ning nooremad said lõvi-särgis läbida 1 kilomeetrise jooksuringi (osavõtjaid u 100).
Terviseraja avamisürituse sisustasime samuti lastele, noorukitele ning täiskasvanutele suunatud 1,5 km jooksuüritusega, mis oli suure osavõtjate arvuga (u 200). Kõigile raja läbinutele jagati ka sümboolikaga medalid.
Terviserada on hetkel hästi vastu ja kasutusse võetud ning pakub piirkonna elanikele ning piirkonna külastajatele lisaväärtust vaba aja veetmiseks ning pakub head võimalust liikumiseks. Terviseraja kaart tutvustab ja LC Rocca Alm Mare panust raja valmimisse.

Ürituse meediakajastus ja pildigalerii ajalehes Pealinn.

Tallinn Rocca al Mare Lions Klubi MTÜ

TAAVI LIIVANDI
LC Tallinn Rocca al Mare president

Almar Sehver
LC Tallinn Rocca al Mare klubi pressitoimkond