Ivo Linna meenutab kohutavat grippi: ma olin selle tõttu kümmekond päeva lääbakil

Kampaanias “Tänukõne kiirabile” kaasa lööv Ivo Linna avaldas tänu Eesti meditsiinipersonalile ning kiitis neid oma hea tervise eest.

Hiljuti maalt linna kolinud Ivo Linna igatseb maale naasmist. “Eks hing ikka natuke nuta. Aga inimene harjub kõigega ära. Kui see on sundseis ning sinu ja teiste tervise osas oluline, siis sa ju võid nutta küll, aga ega sellest nutmisest ka kasu pole. Tuleb lihtsalt jälgida paljude heade inimeste soovitusi ja endale tegevust leida. Ja ma olen seda oma linnakodus leidnud küll. Igav mul pole veel hakanud,” rääkis legendaarne laulja Retro FM hommikuprogrammis.

Iff hoiab end linnas olles tegevuses “täiesti tarbetute koristamistega”; krõbistanud kitarri, püüdes laule kirjutada; ning otsinud igasuguste viktoriinide raamatutest küsimusi, et neid Maalehele esitada.

“Olen õppinud ka väga hästi vedelema. Loed raamatuid, mida aeg pole võimaldanud kätte võtta ja nüüd võtan ette ja süvenen,” ütles Ivo ja lisas, et rahus ja vaikuses on seda hea teha.

Nelja seina vahel Ivo end lukus ei hoia ning käib vahest ikka jalutamas. Truu kodanikuna paneb maski ette, kui poodi süüa ostma läheb. Ta on sõitnud ringi ka mööda Tallinna linna ja vaadanud, kuidas elu praeguses olukorras on.

“Täitsa tore on jälgida, mida inimesed teevad. Liikluse mõttes on nagu vanasti oli pühapäev,” ütles ta ja lisas, et palju juhid kasutavad seda ära ning tahavad kiiresti sõita.

Ivo Linna sõnas, et tal pole palju arstiabi vaja olnud, kuna saab oma tööd tehes nii hea füüsilise kui emotsionaalse laengu. Laulmine ei ole kerge, kuna selle tegemiseks peab kõiksugu lihaseid pingutama. Lisaks sellele pikalt laval olemine ning hiljem pikk tagasisõit. Viis aastakümmet seda teha on Ivo Linna tervise tugevana hoidnud.

“Väiksemad vigastused on olnud ja hambaarst ning paar aastat tagasi oli tugev gripp, mille tõttu olin kümmekond päeva lääbakil. Hiljem sai ennast gripi vastu vaktsineeritud ja ma usun, et see aitas,” ütles laulja.

Ivo perearst, Dr Salumets hoolib laulja sõnul tema tervisest rohkem kui mees ise. “Ma olen selline tüüpiline Eesti mees, et kui kuskilt torgib, siis las ta torgib, küll see üle läheb,” ütles ta.

Ühel hetkel tekkis Ivol probleeme veresuhkruga, mis liiga kõrgeks läks. Arsti tegi talle selgeks, et kui ta nüüd kohe midagi ei muuda, siis võib see lõppeda halvasti. Ivo võttis teda kuulda, muutis oma toitumist ja võttis alla mitukümmend kilo.

“Ma olen tänulik kõikidele arstidele, kes on minuga erinevatel etappidel tegelenud. Ma arvan, et Eesti meditsiinipersonal on väga-väga hea, kes teevad oma tööd täiesti müstiliselt hästi. Iga tänusõna on küll hea, aga minu puhul ei väljenda see tegelikult seda … ma ei oskagi seda tegelikult väljendada,” rääkis Ivo kiitvalt.

 

Ivo Linna osaleb kampaanias “Tänukõne kiirabile”, millega kogutakse raha, et kinkida kiirabitöötajatele pisike puhkus pärast suurt tööd.